Erkek Çocuklarının Terbiyesinde ve Ev İşlerinde Eşine Yardımcı Olmalıdır

By | 18 Temmuz 2014

hac-umre-seti

Erkek Çocuklarının Terbiyesinde ve Ev İşlerinde Eşine Yardımcı OlmalıdırErkek Çocuklarının Terbiyesinde ve Ev İşlerinde Eşine Yardımcı Olmalıdır
Bu da erkeğin önemli görevlerinden biridir. Gerçi çocuğun terbiyesi annenin görevidir. Fakat bu hususta erkeğe de önemli görevler düşmektedir.
Çocuğun anasına karşı olan saygısı ve hürmetini, meşgul olduğu sanatta daim olmasını, Erkek Çocuklarının Terbiyesinde ve Ev İşlerinde Eşine Yardımcı Olmalıdır gelip giderken küçük ve büyüklerine karşı olan sevgi ve saygısını kontrol etmek babaya düşen bir görevdir.
Erkek çocuklarına karşı olan vazifelerini ifa ettiği gibi, ailesine yapacağı ev işlerinde yardımcı olmak ve Resûlullah’ın bu husustaki sünnetine tabi olmak en büyük gayesi olmalıdır.
Peygamberimiz buyuruyor ki:
«Sizin hayırlınız, kadınlarınıza karşı hayırlı ola. nınız ve ailesine karşı en şefkatli olanınızdır. »
Hz. Aişe diyor ki:
Resûlullah (S.A.V.) elbiselerini yıkar, koyun sağar kendi hizmetini kendisi görürdü.
Erkeğin ailesine karşı izahını yaptığımız şekilde alçak gönüllülük ederek karısına yardımcı olması, ailenin huzur ve saadetini temin edeceği gibi bolluk ve bereketin artmasına, evlilik bağlarının sağlamlaşmasına, karısını daha çok kendisine bağlamasına yardımcı olur.Erkek Çocuklarının Terbiyesinde ve Ev İşlerinde Eşine Yardımcı Olmalıdır Bu erkeğin şan ve şerefini muhafaza etmesi demektir.