El Cebbar İsmi

By | 22 Nisan 2014

El Cebbar İsminin anlamı

“Azamet ve kudret sahibi. Dilediğini yapan ve yaptıran.”

Habibin aşkına zorla da olsa, bizleri yolundan ve en sevdiklerinin listesinden ayırma. Sana âşık, vurgun, tutkun, sağlıklı ve uzun bir ömür yaşat.

el cebbar ismi

El Cebbar İsmi ile dua

Ey CEBBÂR olan, dilediğine, dilediği işi zorla yaptıran, kud­ret ve Celal sahibi Allah’ım,

Gerçek güç, kuvvet, kudret ve irade sahibi Şensin. Makro ve mikro âlemler başta olmak üzere bütün mevcudatına dile­diğini dilediğin an cebr ile yaptırırsın. Dilediğini aziz, dilediği­ni zelil edersin.

(Haşa), Kimse Sana müdahale edemez. Mülklerin Gerçek Sahibi Şensin. Dilediğini dilediğin yere iradenle sevk edersin, istersen depremler, tsunamiler yaparsın, istersen dağları yerinden oynatırsın. İstersen galaksileri, göğü dürer, bütün uzayı bir atoma sığdırırsın. Melekler, insanlar ve cinler zerre kadar karışamaz.

“O, Azîz’dir, CEBBÂR’ dır, Mütekebbir’dir.”(HaşrSuresi, 23]

Senin sevk ve idaren ne güzel sevk ve idaredir. Sen CEBBÂR isminle bütün mahlûkatını ebedlere dek, en güzel bir şekilde sevk ve idare edersin. Sadece fani, imtihan dünyasında, insan­lar ve Cinlere cüz’i irade verdin. Sen bizlere verdiğin iradeyi en güzel bir şekilde kullanmayı lütfeyle. Bizleri isyandan ve za­vallı Şeytanın durumuna düşmekten koru.

Dünyalık idareciler cebr ile iş yaptırmaya çalışırken birçok hata ve zulüm yaparlar. Ancak Gerçek Kudret ve irade Sahibi Senin cebr ve zorlamalarında da sayısız güzellik, hikmet, ilim, adalet ve merhamet vardır. Sen galaksileri, Samanyolu, Güneş ve Dünya’yı iradenle döndürürken, biz kullarının, bebeklerin, sineklerin vb. milyarlarca canlının en küçük ihtiyaçlarını hik­metle giderir, kırıklarını sararsın. Hem uzayı genişletir hem de içimize ferah ve mutluluk verirsin.

Sevgili kullarının hatırı vardır yanında. Sevdiklerinin liste­leri vardır Sende. Bazı sevdiklerini “Naz Makamına” erdirir­sin. Habibin için iradenle birçok sıra dışı olaylar yarattığın gibi ne olur Ümmeti Habibullah olan bizler için de birçok hayır ve Ümmeti Muhammed Bereketi yarat. Habibin aşkına zorla da olsa, bizleri yolundan ve en sevdiklerinin listesinden ayırma. Sana âşık, vurgun, tutkun, sağlıklı ve uzun bir ömür yaşat. Kırık gönüllere derman olalım. Aşkına hasret gönüllere, Senin aşkınla imdada yetişelim. (Âmin]

Esmaül Hüsnadan El Cebbar İsmi ile ettiğimiz bu güzel duanın kabul edilmesi dileğiyle…