Hz. Fatıma (r.anhâ)’dan: Allah Rasulü (s.a.v.), Fatıma’nın doğumu yaklaşınca üm- mü Seleme ve Zeyneb binti Cahş’a onun yanma gidip Ayetel Kürsi ve A’raf: 54’ü okumalarını emretti, sonra da onu Felak ve Nas okuyarak sığındırmalarını istedi. (İbni Sünni) A’raf sûresi, 54. âyet:
Doğumda Okunacak Dualar Okunuşu:
İnne Rabbekümüllâhüllezî halegassemâ- vâti vel arda fi sitteti eyyâmin sümmestevâ alel arşi yüğşilleylennehâra yatlübühû hasî- sen veşşemse vel gamera vennücûme mü- sahharâtim biemrihî ela lehül halgu vel emru tebârekellâhü rabbül âlemîn.
Doğumda Okunacak Dualar Anlamı:
Rabbiniz o Allah’tır ki, gökleri ve yeri altı günde yarattı, sonra da arşa istiva etti. Geceyi, durmadan onu kovalayan gündüze bürüyüp örter. Güneş, Ay ve yıldızlar buyruğuna boyun eğmiştir. İyi bilin ki yaratma ve emir O’nundur. Alemlerin rabbi Allah ne yücedir.