Defnenin Faydaları Nelerdir ?
Ağacın tüm organları ilaç yapımında kullanılabilir.
Defne yaprakları öğütülür, kepekli buğday unu ile yarı yarıya karıştırılır ve sirke ile hamur yapılır. Bu hamur ateşli şişliklere sarılır. İltihaplanmayı önler, ateşi düşürür, ağrıyı dindirir.
- 20 gr. defne yaprağı 1 litre su ile 3 dakika kaynatılır, 30 dakika demlendikten sonra süzülür. 3 gün boyunca yudum yudum içildiğinde eklemleri temizler. Bu ilacın kaplıcada kullanılması daha etkilidir.
- 100 gr. defne yaprağı 3 dakika kaynatılır ve 30 dakika demlenmeye bırakılır. Sıcağa yakın ılık su ile karıştırılır ve bu suyun içine oturulur. Bu, idrar yollarındaki yanmayı keser, idrar kesesi ve rahim hastalıklarına iyi gelir.
- Defne ağacı kabuğu ve defne meyvesi öğütülür, yarı yarıya karıştırılarak günde bir defa 4-6 gr. içilirse, böbrek taşlarını parçalar ve düşürür. Bu ilaç 3 gün arka arkaya kullanılır, bir haftalık aralarla 3-5 defa tekrarlanabilir. Fakat bunu hamile kadınlar kullanmamalıdır, bebeği düşürebilir.
- Defne meyvesi öğütülür, bal ile yarıyarıya karıştırılır ve sabah-akşam birer kahve kaşığı yenir. Kronik bile olsa baş ağrısını keser.
- Şişen ve ağrıyan eklemlere defne yağı sürmek ağrıyı dindirir, kulağa defne yağı damlatmak veya kafa derisine sürmek kulak ağrısı ve baş ağrısına iyi gelir.
- Öğütülmüş defne yaprağı koklamak, hapşırtarak beynin temizlenmesini sağlar.