Gebre Otunun Faydaları Nelerdir ?

By | 25 Şubat 2015

Gebre Otunun Faydaları Nelerdir ?Gebre Otunun Faydaları Nelerdir ?

Gebre otunun çiçek tomurcuklarına kapari denir. Kapari, kurutulmuş, salamura veya doğal sirke içerisinde saklanmış olarak kullanılır. Tazesi limon suyu (veya sirke), tuz ve zeytinyağı ile yenir. Kurutulmuş kapari iyice dövülüp su ile içilirse, basura iyi gelir.

Dalak hastalıklarına karşı gebre otundan daha iyi bitki yoktur. Bu tür hastalıklarda gebre otu kökünün kabuğu kaynatılarak içilir veya 1 çay kaşığı öğütülmüş gebre otu kabuğu 3 hafta boyunca sabah-akşam, suyla yutulur. Kuru kök yerine tomurcukları (kapari) da kullanılabilir.

Kurutulmuş kökü öğütülüp, çavdar unu ile yoğurulduktan sonra, akşam dalak üzerine sarılır, yağlı kağıt ile üzeri kapatılır, sabaha kadar bu şekilde bırakılır.

Ancak dalak için gebre otunun en kıymetli yeri, kökün kabuğudur. Taze kabuk, kurutulmuş kabuktan daha kuvvetlidir.