Çörek Otunun Faydaları Nelerdir ?

By | 25 Şubat 2015

Çörek Otunun Faydaları Nelerdir ?Çörek Otunun Faydaları Nelerdir ?

Peygamberimiz (s.a.v.): ‘Çörek otu’na devam edin. Zira Allah onda ölüm hariç her derde şifa halk etmiştir”, buyurmuştur.

  • Çörek otunun bir defada kullanılma miktarı 1,5-2 gr. (1 kahve kaşığı), bir günde kullanılma miktarı ise (bir çorba kaşığı) 6-7 gr. kadardır.
  • Çörekotu balla karıştırılır ve sabah-akşam aç karnına 1 tatlı kaşığı yu­tulur. Büyüklere, küçüklere, hastalara ve sağlıklılara iyi gelir.
  • Her gün çiğneyerek yutulan 3-5 gr. çörek otu ağız kokusunu düzeltir.
  • 30 gr. öğütülmüş çörek otu, 200 gr. zeytinyağı ile karıştırılır. 7 gün beklettikten sonra süzülür ve her gün 20-30 gr. içilir, yemek üzerine veya soslara katarak kullanılır. Bu yağla ağrıyan eklemlere masaj yapı­lır, cilt bozukluklarına ve problemli saçlara sürülür.

Baş ağrısı ve baş dönmesi için

  • Saçlara ve kafa derisine çörek otu yağı sürmek saçı çabuk bitirir ve be­yazlaşmasını geciktirir, baş ağrısı, migren ve baş dönmesini giderir. Çörek otu yağı damlatmak kulakları temizler.
  • Taze öğütülmüş çörekotu koklamak, baş ağrısını keser.
  • Çörek otu ince, yeni öğütülmüş toz halinde buruna çekilirse, kafesli ke­mik ve burun tıkanıklığını açar.

Sara hastalığında

  • Sara hastalığında çörek otundan tütsü yapılır, taze öğütülmüş çöreotu burna çekilir. Çörekotu yağı kafa derisine sürülür ve kulağa damlatılır. Sedef, vitiligo ve mantarda
  • Öğütülmüş çörek otu sirkeyle karıştırılarak sedef, mantar, sivilce ve si­ğillere sürülür.
  • İnce öğüterek yaraya serpmek yarayı iyileştirir,ince öğüterek yemek ve basura sürmek basuru iyileştirir.
  • Ekmek hamuruna karıştırmak, ekmeğin hazmını kolaylaştırır,
  • Çiğneyerek yemek, mide ve bağırsak gazlarını söker, bağırsaklardaki ve karaciğerdeki kurtları ve yabancı mikropları öldürür, ağız kokusunu güzelleştirir.

Yüz felcinde

  • Çörek otu akşam sirkede ıslatılır ve sabaha kadar bekletilir. Süzülüp kurutulur, sonra iyice dövülürek burna çekilir. Bu işlem günde 3-5 de­fa tekrarlanır. Baş ağrısını keser, yüz felcine iyi gelir.
  • Çörek otu yağını burna çekmek ve kafa derisine sürmek, yüz felcine iyi gelir.

Hafızayı kuvvetlendirmek için

  • 1 bardak nane çayına 7-11 damla çörek otu yağı damlatılır, bal ile tat­landırarak günde 2 defa içilir.

Halsizliğe karşı

  • Çörek otu ve çemen eşit miktarlarda öğütülür, gerekli miktarda bal ile yoğrulur. Sabah-akşam bir tatlı kaşığı kadar alınır.

Hormon dengesizliğine karşı

  • Her sabah 1 tatlı kaşığı öğütülmüş çörek otu + 10-20 mg. arı sütü + 30- 50 gr. bal karıştırılır ve ağızda eriterek yutulur. Buna 1 ay devam edilir.

Doğumu kolaylaştırmak ve kadın hastalıkları için

  • 1 çorba kaşığı papatya bir bardak su ile kısık ateşte 10-15 dakika kay­natılır. Aynı şekilde çörek otu da kaynatılıp süzülür ve süzülmüş papat­ya suyu ile karıştırılır. Biraz soğuduktan sonra 50 gr. bal katılarak eri­tilir ve küçük bir pompayla (veya iğnesiz enjektörle) vajinaya sıkılır ve bekletilir. Aynı zamanda safran veya keten tohumundan yapılan içece­ğe 7-11 damla çörek otu yağı damlatılır ve içilir. Bu işlem, doğumu kolaylaştırmak için sancı başladıktan sonra ve kadın hastalıkları için 1-2 hafta süresince her akşam uygulanır.

Kolesterolü düşürmek ve kolesterollü tıkanıklıkları eritmek için

  • Bir çorba kaşığı öğütülmüş çörek otu + bir çorba kaşığı öğütülmüş civanperçemi + 1 çorba kaşığı bal karıştırılır, ikiye bölünür ve her sabah ve öğlen aç karnına yenir. Acıkınca yeşil çay, meyve suyu veya havuç suyu içilebilir, öğlene kadar hiçbir şey yenmez. 1 hafta devam edilir.

Kısırlıkta

  •  1 bardak çörek otu + 1/2 bardak çemen + 1/2 bardak turp tohumu öğü­tülür, 2 bardak bal ile karıştırılır ve sabah-akşam birer çorba kaşığı ye­nir. Bitene kadar devam edilir.

Prostat hastalıkları için

  • 6 hafta süresince her sabah 1 tatlı kaşığı öğütülmüş çörek otu + 1/3 çay kaşığı dövülmüş mürrüsafi, bal şurubu ile içilir. Bel, kasıklar ve erbezlerinin alt kısımlarına her akşam çörek otu yağı sürülür. 3 hafta devam edi­lir. Sonraki 3 hafta süresince çörek otu yağı yerine acı kavun suyu aynı şekilde kullanılır.

Diyabete karşı

  • Bir su bardağı öğütülmüş çörek otu + yarım bardak öğütülmüş tere to­humu + bir bardak öğütülmüş nar çekirdeği + bir bardak kurutulmuş ve öğütülmüş beyaz lahana kökü + bir çorba kaşığı dövülmüş mürrü­safi karıştırılır ve karışım bitene kadar günde 3 defa birer tatlı kaşığı aç karnına alınır.

Dalak hastalıklarında

  • Her akşam çörek otu öğütülür ve eski zeytinyağı ile veya zeytinyağının tortusu ile karıştırılıp sol kaburga kemiklerinin altına sürülerek üstü ka­patılır. Sabaha kadar bekletilir. Aynı zamanda 1 kahve kaşığı çemen otu, 1 su bardağı sıcak su ile karıştırılır ve bal ile tatlandırır. 7-11 dam­la çörek otu yağı damlatarak içilir. İki hafta bu işlemlere devam edilir.

Böbrek ve safra kesesi taşlarım eritmek için

  • Bir kahve fincanı taze öğütülmüş çörek otu + bir kahve fincanı doğal bal + 3 baş ezilmiş sarımsak yoğrulur. Üçe bölünür ve günde 3 defa 50-100 gr. limon suyu ile birlikte alınır. 7 gün boyunca her gün aynı işlem tekrarlanır.
  • Çörek otu bal ile karıştırılıp içilirse, böbrek ve mesanedeki taşları eri­tir, ağrı-sızıyı giderir, balgamı keser, nefes darlığına iyi gelir.

Safra kesesi dokularım düzeltmek için

  • Bir çorba kaşığı öğütülmüş çörek otu + bir tatlı kaşığı ince öğütülmüş mürrü safi + 200 gr. bal iyice karıştırılır, bitene kadar sabah-öğle-akşam birer tatlı kaşığı yutulur.