Cuma Gününde Çokça Salavat-ı Şerife Okumak

By | 14 Ekim 2014

cuma-gününde-salavatı-şerife-okumakResıılııllah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurmuştur:
“Perşembe günü geldiğinde Allahü Teala, beraberlerinde  sahifeler, altın kalemler bulunan melekleri gönderilir. Onlar Perşembe günü ve Cuma gecesinde Bana en çok Salâtı Selam getirenleri kaydederler.”
Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu: Cuma gecesi olduğunda bin melek ziyaret için kabrime gelir. Ziyaretlerini tamamladıktan sonra yeryüzünün doğumu ve batısına dağılırlar. Bana getirilmiş olan her bir selamı işittiklerinde onu götürüp Arş’ın altına bırakırlar.
– “Ey Rabbimiz! Bu salât ü selam falanca oğlu falancaya aittir” derler. Allahü Teala da:
– “Bunun karşılığında Ben de ona on salât (rahmet ve mağfiret) eyledim. Şimdi bunu alın Cebrail (Aleyhisselâm)e götürüp ona teslim edin. Kıyamet günü olduğunda bu salât ü selamı sahibi için amel terazisinin (sevap) ke-fesine koyacağım.”
Ve kıyamet günü geldiği zaman, o salâvat da onun için gelir; terazisinin tartısını ağırlaştırır, sahibini alıp cennete götürür. ”
Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) buyurdu ki: “Cuma günü Bana çok salât getirin. ”
Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) buyurdu ki: “ Cuma gününde ve gecesinde Bana çok salât okuyun. Böyle yapana kıyamet gününde şahit ve şefaatçi olacağım.
Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) buyurdu ki: “En faziletli günlerinizden biri de Cuma günüdür. Binaen aleyh o gün Bana çok salâvat getirin. Zira o günkü salâvat Bana doğrudan arz olunur. ”
Ashab-ı Kiram (Radıyallahü Anhüm) dediler ki: ‘Ey Alla¬h’ın Resulü, sen çürümüş olduğun halde Salâvatımız sana nasıl arz olunur’ dediler. Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) “Allahü Teala toprağa Peygamberlerin cesetlerini çiirütmeyi haram etmiştir” buyurdu.
Resulullah {Sallallahü Aleyhi ve Selletn) buyurdu ki: “Cuma günü Bana çokça salâvat getiriniz. Çünkü o gün meleklerin lıazır bulunduğu, tanık olunan bir gündür. Bir kimse Bana bir defa salât getirecek olursa, mutlaka o kimse o salâtını bitirinceye kadar Bana getirdiği salât arz olunur. ”
Ashab-ı Kiram (Radıyallahü Anhüm) dedi ki:
“Ölümden sonra da mı” diye sordum. Şöyle buyurdu:
“Şüphesiz Allahü Teala yere Peygamberlerin cesedini yemeyi haram kılmıştır1
Resulullah {Sallallahü Aleyhi ve Selletn) buyurdu ki: “Cuma ilimlerinde Bana çokça salâvat getirin. Çünkü ümmetimin Milâvatı Bana Cuma günü arz edilir. Bana kimin salâvatı fazla olursa, tarafımdaki değeri de o kadar fazla olur.”2
Resulullah {Sallallahü Aleyhi ve Selletn) şöyle buyurdu: “İler kim, bana Cuma gününde seksen kere salâtii selam okursa, Allahü Teala onun seksen senelik günahını bağışlar. ”0 zaman: “Ya Resulallah! Sana nasıl salâvat okuyacağım” diye sorulunca şöyle buyurdu:
[Allhümme Salli alâ Muhammedin abdike ve Nebiyyike ve Resûliken-Nebiyyil-Ümmiyyi]
Ey Allah’ım! Nebi ve Ümmî kulun, Peygamberin ve Resulün Muhammed’e salât et” dersin ve bunu bir sayarsın