Cuma Gecesinde Okunacak Zikirler

By | 14 Ekim 2014

Cuma Namazından sonra okunacak dualarResulullah (Sallallahü Aleyhi ve Selletn) şöyle buyurmuştur: “Kim Cuma gecesi, Fatiha ile 15 kere İzâ Zülzile suresini okuyarak iki rekat namaz kılarsa, Allah onu kabir azabından, kıyametin dehşetli anlarından korur.”

Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Selletn) buyurdu ki: “Kim şu kelimeleri Cuma gecesi yedi kere okur da o gece vefat ederse, cennete girer, Cuma günü ölürse, yine cennete girer. (Bir rivayete göre “şehit olarak ölür” buyrulmuştur. Bu duaya Seyyidü’l-İstiğfar duası denilir ki, o) dua(da) şudur:

[Allahümme ente Rabhi lâ ilahe illâ ente. Halaktenî ve ene abdüke ve ene alâ ahdike ve va ‘dike mesteta ‘tü. Ebûü leke bini ‘metike ve ebûü leke bizenbî fağfır lî feinnehü lâ yağfırüzzünübe illa ente. E‘ûzü bike min şerri mâ sana ‘tü.]

“Ey Allah’ım! Benim Rabbim sensin. Senden başka hiçbir ilah yoktur. Beni Sen yarattın. Ben, Senin kulunum. Ben gü-cümün yettiği kadar Senin ahdin ve vaadin üzere sabitim.

Ben, Senin ihsan ettiğin nimetlerini itiraf ediyor, günahları¬mı da kabul ediyorum. Öyleyse Beni mağfiret eyle. Şu mu luıkkak ki, günahları Senden başkası bağışlayamaz. Ben yaptığım şeylerin şerrinden Sana sığmıyorum. ”