Çoğu Sorunun Nedeni Anlamsız Şeylerdir

By | 1 Ağustos 2019

Aile yaşantımızda ve toplumla olan ilişkilerimizde ki­mi zaman sürtüşme ve tartışmalar meydana gelmektedir.

Aile içinde eşler birbirlerine anlamsız ve boş mesele­ler yüzünden sert ve kırıcı kelimeler kullanıyor, kalple­rini incitiyor ve iş daha da büyüyerek ayrılık noktalarına geliyor.

Yapılan araştırma ve incelemeler sonucunda, eşlerin birbirleri ile pek çok basit konular üzerinden çıkan tartış­malar sonucu boşandıklarını göstermektedir.. Anlamsız şeyleri büyütmek ve sonu acıyla, üzüntüyle bitecek kav­galar içine girmek pek çok kişinin düşeceği bir hatadır.

Bu yüzden dostluklar bitiyor, ilişkiler zayıflıyor ve kalpte derin izler bırakan yaralar açılıyor.

Aklıselim ve anlayışlı davranmak kişiye erdem ve güzellik kazandırdığı gibi, olabilecek sorunlarında önü­ne geçmektedir.

Eşler birbirlerini anlayışla karşılasalar, hoşgörü ile davransalar, dinlemeyi ve anlamayı denemiş olsalar or­tadan birçok sorunu kaldıracaklardır.

Genç bir kadın ağlayarak ailesinin yanma geldi ve ‘Dün eşimle aramda bir şey oldu ve ağzımdan çıkan bir söz yüzünden eşim öfkelendi. Ben onun öfkelendiğini görünce yaptığıma pişman oldum, özür diledim. Benim­le bir müddet konuşmadı ve yüzünü benden çevirdi. Bende yüzüme gülünceye ve benimle konuşana kadar etrafında dolaştım.’

Eşimize ve etrafımızdaki insanlara pişman olacağı­mız, telafisini arayıp bulamayacağımız sözler söylemek­ten kaçınalım. Hele ufak bir meseleyi büyüterek ayrılıkla­ra sebebiyet vermeyelim. Bir karı koca boşandığı zaman gökler titrer ve Allah (cc)’ın en sevmediği iş boşanmaktır.