Beraat Gecesi Duası

By | 7 Nisan 2015

beraat-gecesi-duasi   (Bismillâhirrahmânirrahîm. Allâhümme yâ zel menni velâ yemunnu aleyke yâ zel celâli vel ikrâmi yâ zettavli vel en’âmi lâ ilâhe illâ ente zahrel ecîîne ve cârel müstecîrîne ve me’menel hâifîn. Allâhümme in künte ketebtenî indeke şekiyyen ev mahrûmen ev mukatteran aleyye firrızki femhu şekâvetî ve hirmânî ve tektîra rızkî vesbutnî indeke saîden merzûkan ve muvaffakan lilhayrâti feinneke külte ve kavlükel hakku fî kitâbikel münzeli alâ nebiyyikel mürseli ‘Yemhullâhü mâ yeşâu ve yesbutu indehu ümmül kitâb’. İlâhî bittecellil a’zami fi leyletin nefsi min şa’bânil mükerremi elleti yüfraku fîhâ küllü emrin hakîmin ve yübramü ikşif annî minel belâi mâ a’lemü vağfirlî mâ ente bihî e’lemü. Allâhümmec’alnî min e’zami ibadike hazzen ve nasîben fî külli şey’in kasemtehü fî hâzihil leyleti min nûrin tehdî bihî ev rahmetin tenşuruhâ ev rızkin tebsutuhü ev fadlin teksimuhu alâ ibâdikel mü’minîne yâ Allâhü lâ ilâhe illâ ente. Allâhümme hebli kalben nekiyyen mineş şirki beriyyen lâ kâfiren velâ şakiyyen ve kalben selîmen hâşian zârian. Allâhümmemle’ kalbi binûrike ve envâri müşâhedetike ve cemâlike ve kemâlike ve muhabbetike ve asemetike ve kudretike ve ilmike ya erhamerrâhimîn. Ve sallallâhü teâlâ alâ seyyidinâ Muhammedin ve alâ âlihi ve sahbihi ve sellem.
İlâhî tearrada ileyke fî hâzihil leyletil mütearradûne ve kasadeke ve emele ma’rufeke ve fadleket tâlibûne ve rağibe ilâ cûdike ve keramiker râğibûn. Ve leke fî hâzihil leyleti nefehâtün ve atâyâ ve cevâizü ve mevâhibü ve hebâtin temunnu bihâ alâ men teşâu min ibâdike ve tehussu bihâ men ehbebtehü min halkike ve temneu ve tehrumu men lem tesbik lehül inâyetü minke fees’elüke yâ Allâhü biehabbil esmâi ileyke ve ekrimil enbiyâi aleyke en tec’alenî mimmen sebekat lehü minkel inâyetü vec’alnî min evferi ibâdike ve eczeli halkike hazzen ve nasîben ve kısmen ve hibeten ve atıyyeten fî külli hayrin teksimühü fî hâzihil leyleti ev fîmâ ba’dehâ min nûrin tehdî bihî.
Allâhümme innî es’elüke min hayri mâ ta’lemü ve eûzü bike min şerri mâ ta’lemü ve estağfirüke min külli mâ ta’lemü inneke ente allâmul ğuyûb.
Allâhümme inni es’elüke min hayri mâ ta’lemü ve mâ lâ a’lemü)
Akşam ile yatsı arası üç adet Yasin-i Şerif okunur. Birinci Yasin-i Şeriften sonra beraat duasını okur ve şöyle der: “Yarabbi! Hayırlı ve uzun ömür ver. Kaza ve belalardan emin kıl.” İkinci Yasin-i Şeriften sonra beraat duasını okur ve şöyle der: “Yarabbi! Helalinden bol rızık ver.” Üçüncü Yasin-i Şeriften sonra beraat duasını okur ve şöyle der: “Yarabbi! Son nefeste hüsnü hatime ile şehadet nasip eyle” der.