Bela ve Musibetleri Ortadan Kaldıran Şey Duadır

By | 1 Ağustos 2019

“(Onlar mı hayırlı) Yoksa darda kalana, kendine yalvardığı zaman, karşılık veren… mi?” (Nemi, 62. ayet)

Her durumda Allah (cc)’a sığınmak, derdimizi ve sıkıntılarımızı O’na arz etmek, dara düştüğümüz anlarda ve rahat anlarımızda yalnız ve yalnız yerin ve göğün ha­kimi olan Allah (cc)’a yalvarmak, yakarmak.

Ne güzeldir bir insan için istenilecek en güzel yerden istemek, ne güzeldir kudreti sonsuz olandan istemek, ne güzeldir hâzinesi sonsuz olandan istemek ve ne güzeldir dünyanın tüm zilletinden uzak Rabbine boyun eğmek, namerde el açmadan esas zenginliği tatmak.

Allah (cc), kendisinden istenildiği zaman icabet edendir, kullarını dergahından eli boş çevirmez ve hiç kimse oraya müracaat edip mahzun olarak dönmez.

Dua, ümidi olan insanların çaldıkları O Yüce kapıdır. Dua, kimsesizlerin isteğine karşılıktır.

Dua edin, kendinize ve herkes için dua edin. Dua et­menin sınırı yoktur, çünkü Allah (cc) istenilenlerin en hayırlısıdır. Kendimiz, ailemiz ve alemi İslam adına ha­yırlı olacak şeyler istemeliyiz. Duanın getirdiği nimeti su-istimal etmeden faydalı olanı dilemeliyiz.

Hastalığına dua et, fakirliğine dua et, derdine dua et, her ne sıkıntın var ise dua et, göreceksin ki istediğin O kapı seni boş çevirmeyecek.

Dua bir manada sığınmaktır. Sen ki, Kudreti sonsuz olan Allah (cc)’a sığınıyorsun. O halde bu bilinçle dua et, gözyaşlarını esirgeme ve kalbini aç.

“Birbirinize günahsız ağızlarınızla dua edin”

Hadis-i Şerifi üzere, insanlardan dua iste ve sende başkaları için dua et. Göreceksin, her ne için dua ediyor­san ya bu dünya da ve yahut ahirette yerini bulacaktır.