Allah’a Kavuşmayı İstemek

By | 28 Ekim 2014

allaha-kavusmayi-istemekUbâde ibnu’s-Sâmit (radıyallâhu anh)’dan rivâyet edildiğine göre, Rasulullah (sallallâhu aleyhi ve sellem) şöyle buyurmaktadır:
“Kim Allah’a kavuşmayı dilerse Allah’da o kimseye kavuşmayı diler. Kim de Allah’a kavuşmayı hoş görmezse Allah’da o kimseye kavuşmayı hoş görmez.”
Hz. Âişe (radıyallâhuanhâ)’dan rivayet edilmiştir:
“Rasulullah (sallallâhu aleyhi ve sellem):
– ‘Kim Allah’a kavuşmayı dilerse Allah’da o kimseye kavuşmayı diler. Kim de Allah’a kavuşmayı hoş görmezse Allah’da o kimseye kavuşmayı hoş görmez’ buyurdu. Ben:
– ‘Ey Allah’ın peygamberi! Bu, ölümden hoşlanmamak mıdır? Bu durumda hepimiz ölümden hoşlanmayız’ dedim. Bunun üzerine Rasulullah (sallallâhu aleyhi ve sellem):
– ‘Öyle değil! Fakat mümin kimseye Allah’ın rahmeti, hoşnutluğu ve cenneti müjdelendiği zaman o mümin kimse Allah’a kavuşmayı diler. Allah’da ona kavuşmayı diler. Kafir ise Allah’ın azabı ve gazabıyla müjdelendiği zaman Allah’a kavuşmaktan hoşlanmaz. Allah da onunla karşılaşmaktan hoşlanmaz’ buyurdu.”
Ebu Hureyre (radıyallâhu anh)’dan rivayet edildiğine göre, Rasulullah (sallallâhu aleyhi ve sellem) şöyle buyurmaktadır:
“Yüce Allah şöyle buyurdu: Kulum bana kavuşmayı isterse ben de ona kavuşmayı isterim. Kulum bana kavuşmayı istemezse ben de ona kavuşmayı istemem.”