Allah Rasulünün Şemaili

By | 1 Ağustos 2019

ALLAH RASULU (Sallellâhu aleyhi ve Sellem)ŞEMAİLİ

Hazreti Cabir ibn Semüre’den rivayetle: “Allah Rasulü (Sallellâhu Aleyh başının önünü ve sakalını şemt ederdi. Onun İçin başını yağladığı zaman görünmezdi. Başı dağınık olduğunda görünürdü. Sakalı sıkça idi. Sakalının kılları bol idi.”

Hazreti Cabir onu anlatmaya devam ediyor. Bir kişi dedi ki: “Onun yüzü kılıç gibi idi.” Hayır, bilakis güneş ve ay gibi idi. Değirmi (oval) biçiminde idi. iki omuzu arasında, tenine benzeyen ve güvercin yumurtasını andıran bir mühür gördüm.”

Hazreti Abdullah ibn Sercis ..’dan rivayetle: ‘Allah Rasulü (Sallellâhu Aleyhi ve Sellem’i gördüm ve onunla ekmek ve et yedim. Sonra arka tarafına dolandım, iki omuzu arasındaki peygamberlik mührünü sol omuzuna yakın bir yerde gördüm؛ Toplu halde idi. üzerinde siyiller gibi benekler vardı.”

Sa’d ibn Yezid (Radiyellahu Anh)der ki: “Allah Rasulü(SallellâhuAleyhiveSellem)’nün peygamberlik mührünü, iki omuzu arasında hacele (süslü güvey elbisesinin düğmesi) gibi gördüm.”

Hazreti Ebu Hüreyre (Radiyellahu Anh’dan rivayetle: ‘Allah Rasulü (Sallellâhu Aleyhi ve sellem’den daha güzel bir şey görmedim. Güneş sanki .onun yüzünden akıyordu. Yürüyüşte Allah Rasulü’nden daha hızlı kimseyi görmedim. Sanki yer kendisine dürülüyordu. Yetişmek İçin kendimizi yoruyorduk. Oysaki o, hiç de hızlı yürümek İçin çaba sarfetmiyordu.”

Hazreti Cabir ibn Semüre’den rivayetle: “Allah Rasulü (Sallellâhu Aleyhi ve Sellem’in ayağında Hurruşe vardı. Gülüşü tebessümden ibaretti. Ona baktığımda “Gözleri sürmeli” derdim. Oysa sürme çekmiş değildi.”

Hazreti Enes (RadıyellâhuAnh’dan rivayetle: ‘Allah Rasulü uzun boylu değildi. Kısa boyla da değildi çok parlak şekilde beyaz da değildi. Esmer hiç değildi. Saçları ne çok düz, ne de kıvırcıktı. Allah onu kırkıncı yılın başında peygamber olarak gönderdi. On seneden biraz fazla Mekke’de, on sene de Medine’de kaldı. Altmış yaşından sonra Allah onu kendi tarafına aldi. Saçında ve sakalında yirmiden fazla beyaz kil yoktu.”

Yine Hazreti Enes (Radiyellahu Anh’dan rivayetle: ‘Allah Rasulü orta boyluydu. Uzun veya kısa boylu degildi. Vücudu endamlı idi. Saçı ne kıvırcık ne de düzdü. Yürüdüğü zaman vakarla yürürdü.”

Hazreti Bera ibn Azib (RadiyellahAnh’dan rivayetle: ‘Allah Rasulü (Sallellâhu Aleyhi orta, boylu, geniş

omuzlu, kulaklarının yumuşağına inen uzun saçları vardı. Üzerinde kırmızı elbisesi vardı. Ondan daha güzel birini görmedim.”

Yine Hazreti Bera ibn Azib’den rivayetle: “Kırmızı elbise İçinde Allah Rasulü Sellem’nden güzel birini görmedim

Hazreti Ali ibn Ebi Talib (Radıyellâhu Anh’dan rivayetle:

‘Allah Rasulü (Sallellâhu Aleyhi Sellem’nün boyu ne uzun, ne kısa, orta boylu idi. Elleri ve ayakları irice idi. Başı büyük idi. Kemikleri irice idi. Dökülen ve inen su gibi ağır ağır yürürdü. Uzun saçlı idi. Ondan önce de, sonra da onun gibisini hiç görmedim.”

Diğer Dua Ve Havas Kitaplarımız