Ailenin, Doğruluk ve İslam’a Bağlılık Temeli Üzere Kurulmaması

By | 14 Temmuz 2014

namaz-kildiran-seccade

 

yaşlılar“Ey iman edenler! Yakıtı insanlar ve taşlar olan o ateşten nefislerinizi ve ailelerinizi koruyunuz”
Resûlullah’ın şu sözünden de yüz çevirme vardır: “Erkek, ailesine çobandır ve raiyetinden sorumludur. Kadın, kocasının evinde çobandır ve raiyetinden sorumludur.”

Açıklama:
Eşlerin, evliliklerine kadın ve erkeklerin karışık olduğu bir düğünle başlamaları, küfür beldelerinde balayı düzenlemeleri, kocanın karısının namazını önemsememesi, kadının örtüye riayet etmemesi, erkeğin mescitte namaz kılmaması veya namaz konusunda gevşek davranması, vb. İslam’ın rükünlerinin ihmal edilmesi ile olur.

Ya da kocanın karısına karşı kıskanç davranmaması ile olur. Örneğin onu başörtüsünü çıkarmaya teşvik etmesiyle, alışageldiğini kalın ve uygun pardösünün yerine açık bir pardösü satın almasıyla, sıradan günlerde veya belirli münasebetlerle, kadın ve erkeklerin karışık olduğu doğum günü, yılbaşı gibi bidat olan bayram veya partiler düzenlemeleri, uyuşturucu ve nargile vb. şeyler içilmesi, evlerde seviyesiz açık saçık filmler izlenmesi veya seyahat ve dinlenme amacıyla tatillere batı ülkelerine gidilmesi vb. şeylerle olur.