Acve Hurması Fiyatı

By | 1 Ağustos 2019

acve-hurmasi-fiyatiCennet meyvesi denilen hurmanın müslümanlar açısında yiyecek olmasından daha büyük değeri vardır. Peygamber Efendimiz (sav) ‘de hurmayı sever ve sık sık tüketirmiş. Hatta Efendimizin (sav) kendi eli ile diktiği hurma bile bulunmaktadır. Bu hurmanın adıda Acve hurmasıdır. Acve hurmasının bazılarının çekirdeğinde ya da kendinde Allah(cc) Teala’nın 99 güzel ismi bulunmaktadır. Acve hurması Medine ve çevresinde yetişmektedir. Acve hurması mucizevi bir hurma çeşididir.

Acve Hurması bu açıdan çok önemlidir. Acve Hurması Fiyatı bakımından Dünyanın en pahalı hurmasıdır. Acve Hurması fiyatının yüksek olmasının bir nedeni de bir çok hastalığa şifa olmasıdır. Genel olarak her hurma çeşidi çok faydalıdır ama Acve Hurması özellikleri bakımından diğer hurma çeşitlerinden daha faydalı bir hurmadır.

Hurmanın en çok bilinen faydalarını şöyle sıralayabiliriz. Lezzetinin yanında besleyici özelliği bulunmaktadır. Bir kaç tane hurma adeti ile doymak mümkündür. Doğum sancısı çeken anne adaylarının sancılarına iyi gelir. Doğum yapmış bebek emziren annelerin sütlerini arttırır. Hurmanın içeriğinde yer alan protein, yağ, karbonhidrat, vitamin ve mineraller insan sağlığı için çok önemlidir. 

Özellikle Ramazan aylarında iftar açmak için tüketilen Acve Hurması Fiyatı yüksek olsada bu aya özel olarak alınıp tüketilmektedir. Acve Hurması Fiyatı satıldığı dükkan ve online alış veriş mağazaları bakımında ve toptan ve perakende satışa göre değişiklik göstere bilmektedir.