Yumukta ve Yumukta Kanalı İltihapları

By | 21 Temmuz 2014

kuran

Yumukta ve Yumukta Kanalı İltihaplarıYumukta ve Yumukta Kanalı İltihapları
Yumurta kanalları (fallop boruları) iltihaplanma bu kanalların yalnız birinde yahut ikisinde birden olabilir. Hastalığın başlıca nedeni, bel soğukluğudur.
Hastalığın Belirlileri: İltihaplanan yumurtalık borusu şişer, Rahim ağsından dışarı atılan bir akıntı yapar.
Karında ağrılar, ateş yükselmesi, baş ağrıları, aybaşı bozuklukları, açık belirtilerdir. Bu iltihap tedavi edilmezse yerleşir ve sürekli olur. Tedavi yine ihmal edilirse. Yumurtalık kanalı daralır, hatta büsbütün kapanabilir. Bu tıkanma ise, kısırlığa yol açar. Bazen iltihaplanma, şiddetli bir safha geçirmeden sessizce yerleşir. Yumukta ve Yumukta Kanalı İltihapları O zaman yalnızca akıntılar, karın ağrıları, aybaşı düzensizlikleri baş gösterir.
Yumurtalığın iltihaplandığı, karındaki ağrılardan, penol durumdaki bir bozulduktan ve sürekli ateşten anlaşılır.
Adet görmeler de ağrılı geçer ve çoğunlukla normalden daha uzun süreler ağrılar sürer… Eğer iltihaplanma sürerse, tedavi edilmezse, yerleşik (müzmin) durumuna girer.
O zaman ağrılar daha hafiftir; sadece aybaşlarının ağrılı geçmesi sürer. Yumurtalıkta yerleşmiş bir iltihap tedavi edilmeden bırakılırsa, yumurtalığın küçülmesine ve Çalışmaz duruma gelmesine yol açar.
Yumurtalık kanalı ile yumurtalık iltihapları aşaö, yukarı aynı belirtilen meydana getirir; genel olarak da ikisi birden olur.
Hastalık tedavi edilmeyip de kadının yumurtalıkları çalışmaz hale getirdiği zaman bu durum kadının evlilik ve mutluluğu üzerinde ağır tahribatlar yapar. Yumukta ve Yumukta Kanalı İltihapları  Bir kısırlık, cinsel isteksizlik kadının evliliğini yıkabilirken, erken yaşlanma, sürekli halsizlik ve bitkinlik ve sinir bozukluğu da ruhu üzerinde ağır tahribatlar yapabilmektedir.
Bu yüzden hastalığın henüz başlangıcında iken tedavi yoluna gidilmelidir. Yoksa bir ihmalkarlık sonucu tedavi edilmeyen bu hastalık, kadının tüm yaşamını mahveder.