Yasin Cüzü

By | 9 Şubat 2015

yasin-cüzü-Müslümanlar her türlü durumlarında Allah’a dua etmek için Yasin Cüzünden faydalanırlar.Gerek vefat gerekse doğum cemiyetlerinde Yasin Cüzü dağıtılarak okunur. Müslümanın herhangi bir sıkıntısı olduğunda hemen Yasin Cüzünü açar ve başta Yasin suresi olmak üzere Yasin Cüzünde bulunan duaları akumaya başlar ve bu dualarla Allah’tan yardım diler. Yine bir müslümannın yada yakınının başına herhangi bir hastalık geldi ise aynı şekilde Yasin Cüzünde ki dua ve surelerle Allah’tan şifa diler, sağlığına kavuşmak için bu Yasin Cüzünde ki duaları okur.

yasin-cüzüSadece sıkıntı anlarında Yasin Cüzü okunmaz. Herhangi bir isteğimize kavuştuğumuzda, bir dileğimiz gerçekleştiğinde, başımıza mutlu bir olay geldiğinde de Yasin Cüzünde ki dularla Alla’a şükredilir. Örnek olarak sağlığa kavuşmak, büyük bir borcun ödenmesi,  asker evladın eve sağ sağlim dönmesi, çocuğu olmayan bir ailenin çocuğu olması, büyük bir belanın atlatılması, önemli bir sınavdan başarılı not alınması gibi örnekler verilebilir.

Anlaşıldığı üzre bir müslümanın ibadetleri için vazgeçilmezlerden biridir Yasin Cüzü. Hem sıkıntı halinde hem de şükür halinde Yasin Cüzü müslümanlar için sımsıkı sarılacak kurtarıcı ibadetlerden biridir.

Yasin Cüzü bir çok ebat ve çeşidi ile basım evleri tarafından müslümanların hizmetine sunulmuştur. İster Türkçe Mealli ve okunuşlu ister renkli yazılı ister bilgisayar hatlı isterse iri yazılı olarak bir çok çeşitte Yasin Cüzü bulunmaktadır.

Yasin Cüzü ve çeşitlerini www.ihvan.com.tr online alış veriş sitesinde bulabilirsiniz.