Tavaf Ayakkabısı

By | 27 Ekim 2014

Hac ve Umre ziyaretinin en önemli ibadetlerinden biri hiç şüphesiz tavaftır. Tavaf ibadeti Kabe’nin çevresini 7 turda dönerek yapılan ibadettir. Tavaf yapılan Kabenin çevresi çok önemli bir yerdir. Bu yüzden Kabenin çevresine dışarıda giyilen ayakkabılar ile girmek yasaktır. Tavaf için ayrı temiz bir ayakkabı kullanılmaktadır. Tavaf ayakkabısı olarak genellikle tavaf patiği denilen ayakkabılar kullanılmaktadır.

tavaf-ayakkabısıTavaf ayakkabısı genel özellik olarak rahat, hafif kolay taşınan patik şeklinde ki ayakkabılardır. Tavaf ayakkabıları her renkte olabileceği gibi genellikle ençok beyaz, bej gibi açık renkler ile bayanların feracelerinin altına giyecekleri düşünülerek siyah renkte de üretilmiştir.

Tavaf ayakkabısı alırken dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli husus ise ayakkabının altının kaymamasıdır. Kabenin etrafı mermerden olduğu için kaygan olabiliyor. Bu yüzden tavaf ayakkabısı alırken kaymayı önleyen altı kağuçuklu ayakkabılar seçilmesine dikkat edilmelidir.

tavaf-ayakkabısı-Tavaf ayakkabısıda diğer ayakkabılar gibi numaralıdır. Kullanıcak kişi kendi ayak numarası ne ise aynı numarada tavaf ayakkabısı almalıdır. Tavaf ayakkabısını büyük yada küçük almanız ayağınızın rahatsız olmasına sebep olabilir. Büyük tavaf ayakkabısı ayağınızdan çıkar, küçük olan tavaf ayakkabısı ise ayağınızı vurur ve yara olmasına sebep olur. Bu gibi durumlar tavaf ibadetinizi engeller çünkü kalabalık olan tavaflarda ayak rahatlığı çok önemlidir.

Seçkin ayakkabı markalarının ürettiği tavaf ayakkabılarını; online alış veriş sitelerinden yada bulunduğunuz şehirde ki hac ve umre satan mağazalardan temin edebilirsiniz.