Sülük Tedavisinin Faydaları Nelerdir ?

By | 26 Şubat 2015

Sülük Tedavisinin Faydaları Nelerdir ?Sülük Tedavisinin Faydaları Nelerdir ?

Nehir, göl ve ırmaklarda yaşayan, Allah tarafından insan ve hayvanların toplar damarlarını temizlemekle görevlendirilen sülükler, eski çağlardan beri tedavi için kullanılır. İnsanları ve hayvanları tutan sülükler yaklaşık 105 enzim ve bioaktif madde salgılar. Bu aktif maddelerin etkisiyle damar­lardaki tıkanıklık ve dokulardaki birikintiler erir, kan sulanır, kan dolaşımı düzelir, kan basıncı normale döner, zararlı mikroorganizmaların üremesi ve iltihaplanma durur, ağrılar azalır, bağışıklık sistemi uyarılır. Bu maddelerin psikolojiyi ve enerji dengesizliğini düzeltmede de büyük etkisi vardır. Bu sebeple eskiden beri sülükler nazar ve büyü tedavisinde de kullanılır.

  • Sülükler 3-6 ayda bir defa beslenirler. Emdikleri kanı, içindeki mikrop­larla birlikte tamamen hazmederler. Onun için hastalık bulaştırma riski yoktur.
  • Geçmeyen yara, egzama, uyuz, sedef, vitiligo, mantar, yılancık gibi her türlü cilt hastalığında, ameliyat sonrası yara izi, çürük, morluk ve çillerde sülük kullanılabilir.
  • Damar tıkanıklığı ve dolaşım bozukluğundan kaynaklanan varis ve ba­sur gibi rahatsızlıklar, tiroid, hipofiz, yumurtalık, erbezi, prostat; rahim, kalp, karaciğer, dalak, akciğer, göz ve kulak hastalıkları, MS, alzheimer, parkinson, fıtık, ateşli şişlikler, çıban, kangren gibi hastalıkların tedavisin­de kullanılır.
  • Yüz, kafa, boyun, sırt, bel, makat, rahim ağzı, kuyruk sokumu gibi her bölgeye uygulanabilir. Sülükler düştükten sonra sülüklerin tuttuğu her nok­taya mümkünse birkaç defa kupa kapatılıp iyice vakumlanır.