Salih Evlatlar Yetiştirmek Ne Demek ?

By | 4 Nisan 2015

Salih Evlatlar Yetiştirmek Ne Demek ?Salih Evlatlar Yetiştirmek Ne Demek ?

Allah’ın rahmet ve merhametini arzu eden her evli çift salih evlatlar yetiştirmeye özen göstermelidir. Zira vefatımızdan bizim için istiğfar edecek sadece evlatlarımızdır. Kendi günahtan uzak, bizim affımız için duada bulunan güzel yavrular yetiştirebilme gayre­tinde olalım inşallah.

“Kul vefat edince, bütün amellerinin sevabı kesi­lir; üç ameli müstesnâdır: Sadaka-i câriye, kendisi ile faydalanılan şerefli bir ilim, kendisine duâ eden sâlih çocuk.”

Bir adam:

‘Ey Allah ’ın Rasûlü, anne ve babamın vefatlarından sonra da onlara iyilik yapma imkânı var mı, ne ile on­lara iyilik yapabilirim?’ diye sordu. Rasûlullah (s.a.s.):

“Evet vardır” dedi ve açıkladı: “Onlara hayır duâda bulunmak, onlar için Allah’tan istiğfâr (günahlarının affedilmesini taleb etmek), onlardan sonra vasiyetlerini yerine getirmek, anne ve babanın akrabalarına karşı da sıla-i rahimi ifa etmek, onların dostlarıyla ilişkiyi devam ettirip onlara ikramda bulunmak; Akrabalarıyla ilişkiyi devam ettirmek ki, senin bütün akrabaların ancak on­lar vasıtasıyla var olmuştur. ”