Rüyada Çimen Görmek Ne Demek ?

By | 30 Ekim 2014

Rüyada Çimen Görmek Ne Demek ?Rüyada Çimen Görmek Ne Demek ?
Rüyada Çimen görmek ne demek? Rüyada Çimen görmek hayra yorulmalı ve mümkünse kimseye anlatılmamalıdır.
Rüyada Çimen gören bir kişi öncelikle Çimen görmenin neye işaret olduğunu güvenilir kaynaklardan öğrenmelidir. İşte rüyada Çimen görmek islami yorumu;
Rüyâda görülen çimen veya çimenlik, büyük bir hayra ve iyiliğe işâret olarak yorumlanır. Rüyâda görülen çayırlı ve çimenli yerler, islâmın sembolüdür. İslâmın getirdiği saâdet ve mutluluğa işâret olarak yorumlanır. Bu ölçülerden hareketle İmâmı Nablûsî’nin yorumu bu cihetlere işâret eder ve yol gösterir özelliktedir.
• İmâm-ı Nablûsî’nin yorumu: Bir kimsenin rüyâsında çimenli, çayırlı ve sulak yerler görmesi, Din ve İslâm ile tabir olunur. Yer yüzünde görülen her yeşilliğin tâbir ve yorumu da böyledir. Bir kimse rüyâsında bağını, bahçesini yemyeşil çimenle bezediğini görse, bu onun kendi kalbini İslâmın nuru ile doldurduğuna işârettir. Büyük bir kırlık alanda yemyeşil çimenler, türlü otlar ve dağ çiçekleri arasında bulunduğunu ve bunlardan topladığını görmek, rüyâ sâhibi kişinin, İslâmın her türlü nimetlerinden, mânevî cihetinden yararlandığına ve kendisini âhiret yolculuğuna hazırladığına işâretle yorumlanır. Bu rüyâyı gören, dünyâda da huzur ve mutluluğa namzettir: Fakirse zengin olur, zenginse, daha zengin olur, âile ferdleri iyilerden, sâlihler- den olur, sağlık sıhhati yerinde olur, gam ve kederlerden uzak olur, dünya ve âhireti için hayra işâretle tâbir olunur.
• Rüyâda iyi bir durumda görülen çimenlik, rahat bir hayat, tatlı ve güzel yiyecekler, iyi ve bol bir geçim ile tabir edilir.
• Rüyâda çayır çimen görmek, büyük hayra ve iyiliğe işâret eden bir semboldür. Bütün rüyâ tâbir ve yorumcuları bu hususta görüş ve yorum birliğindedirler.