Rüyada Cehennem Bekçisini Görmek Ne Demek ?

By | 24 Ekim 2014

Rüyada Cehennem Bekçisini Görmek Ne Demek ?Rüyada Cehennem Bekçisini Görmek Ne Demek ?
İslami rüya tabirlerine göre Cehennem Bekçisini görmenin anlamı nedir? Rüyada Cehennem Bekçisini görmek dünyevi açıdan bildiğimiz anladığımız anlamları taşımayabilir.
Gerçek hayatta kullanılan anlamlar rüyalar için geçerli olmayabilir. Özellikle rüyada Cehennem Bekçisini görmenin anlamı şudur;
Bir kimse rüyâsında cehennem bekçisi olan hatta cehennemde görevli meleklerin başı olan Mâlik isimli meleği görse ve bu görevli meleğin, kendisini yanına alıp ona (rüyâ sahibine) iyi bir şey verdiğini görmüş olsa, rüyâ sâhibinin Cenâb-ı Allâh’m ve Hazret-i Peygamberin, tüm mü’minlerin sevgi ve mahabbetine ereceğine, nifaktan uzaklaşacağına, günahlarından kurtulacağına, izzet ve itibara ereceğine işârettir şeklinde yorumlanır.
• Bir kimsenin rüyâsında Mâlik (A.S.)’m ve cehennemde bekçilik görevlisi meleklerden birinin kendisini (rüyâyı göreni) yakalayıp ateşe (cehennem ateşine) attığını görmesi rüyâyı gören kişinin aşağılanacağına, hakarete uğrayıp horlanacağına işâret eder.
• Rüyâsında cehenneme atıldıktan sonra, oradan çıktığını görmek, günahlarından pişmanlık duyup tevbe edeceğine işârettir şeklinde yorumlanır.