Recep Ayının 15. Günü Ve Gecesinin Fazileti

By | 10 Mayıs 2014

Recep ayının 15. günü ve gecesinin faziletiRecep ayının 15. günü ve gecesinin faziletiyle ilgili rivayete göre; Adem (Aleyhisselâm): “Ya Rabbi! Vakit­lerin ve günlerin Sana en sevgilisini bana bildirir misin?” diye yalvardığında, Allahü Teala ona şöyle buyurdu: “Günlerin Bana en sevgilisi, Receb’in 15. günüdür. Her kim Receb’in 15. gününde oruç, namaz ve sadakayla Bana (manen) yaklaşmak isterse ve ibadette bulunursa; Benden ne isterse, mutlaka ona veririm. Benden af isterse, mutlaka onu bağışlarım.

Recep ayının 15. günü ve gecesinin faziletiyle ilgili bir diğer rivayet ise şöyledir ; Ey Âdem! Receb’in 15. günü her kim, namusunu koru­yarak, malından sadaka vererek, oruçlu ve zikir üzere bu­lunursa, onun için cennetten başka bir karşılık yoktur.”1

Recep ayının 15. günü ve gecesinin fazileti hakkında bir de şu rivayet bizlere ulaşmıştır ;

+ Recebin 15. gecesini ihya etmek hakkında rivayet edildi ki: “Receb’in 15. gecesi, Allahü Teala’nın Musa (Aleyhisselâm) ile konuştuğu ve İdris (Aleyhisselâm)ı semaya yükselttiği bir gecedir. Allahü Teala o gece, kulların amel defterleriyle görevli meleklere:

– “Onların divanlarına bir bakın ve ne kadar günah varsa silip, onun yerine sevap yapın”2

[1] Nüzhetül-Mecâlis, 1/140

[1] Nüzhetül-Mecâlis, 1/140