Ramazan Orucunun Önemi

By | 19 Haziran 2014

hac-umre-seti

Ramazan orucunun önemiRamazan ayı bütün aylar içinde en mübarek ve en faziletli aydır. Sevaplarını arttırmak, ahiretini kazanmak isteyen müslümanlar bu ayı en güzel şekilde değerlendirmelidirler.Ramazan ayının en önemli ibadeti ise Ramazan orucudur. Ramazan orucunun önemi çok büyüktür. Ramazan orucunun önemini bilerek ve tam manasıyla Ramazan orucu tutulursa mükafatı çok büyüktür.

Ramazan orucunun önemi ile ilgili şu hikaye bize bu ayı ve bu ayın faziletini tam manasıyla anlatmaktadır;

Süfyan-ı Sevrî anlatıyor: Ben Mekke’de üç sene oturdum. Bir Mekkeli her gün Harem-i Şerife gelir, ibadet eder ve bana selâm verip giderdi. Ben bu kimse ile tanıştım. Bir gün beni yamna çağırdı. Bana dedi ki: “Ben öldü­ğüm zaman beni sen yıka, namazımı kıl ve defneyle. O gece de beni terk et­meyip kabrimde gecele. Münkireynin suali anında bana Tevhîd’i telkin et!”

Ben de onun istediklerini yapmayı kabul ettim. Bana söylediğini aynen yaptım. Vefat edince kabrinde geceledim. O gece uyku ile uyanık ara­sında iken: “Ya Süfyan! Beni korumaya ve senin telkinine ihtiyaç kalma­dı diye bir ses işittim. O zaman: “Ne sebeple bu lütfa eriştin?” diye sor­dum. Bana cevap olarak: “Ramazan-ı Şerifin orucunu tutup Şevval’den al­tı gün daha eklemem sebebiyle” dedi. O zaman ben uyandım. Yanımda kimseyi göremedim. Abdest aldım, namaz kıldım, uyudum; böylece üç kere gördüm. Bildim ki bu Rahmanidir; şeytandan değildir. O zaman da kabrin yanından ayrıldım ve: “Ya Rabbi! Beni Ramazanın orucuna ve Şevval den altı gün orucuna muvaffak kıl” diye dua ettim. Allahu Teâlâ Hazretleri beni de muvaffak kıldı.