Rahle Fiyatları

By | 28 Ocak 2015

rahle-fiyatlarıİslami ürünlerden biriside rahledir. Rahle Kuran-ı Kerimi yerr koymadan okumak için tasarlanmış çok yüksek olmayan dar bir sehpa türüdür. Rahle birleşik iki kanattan oluşur ve bu kanatlar açık bir kitap şeklinde birleştirilmiştir. Bunda ki amaçta Kuran-ı Kerim’i rahat okuyabilmektir. Osmanlı devrinde rahle evlerin olmazsa olmazlarından en önemli eşyalardan biriydi. Çok basit rahleler bulunmakla birlikte o dönemlerde ağır işlemeli oymalı ceviz ağacı gibi kaliteli ağaçlardan yapılma gösterişli rahlelerde bulunmakta idi. Tabi bu Rahle fiyatları yüksek olduğu için konaklarda yaşayanlar üst sınıf insanların evlerinde bulunurdur.

rahle-fiyatları-Günümüzde ise rahleler evlerden daha ziyade Kuran kursların da ve camilerde bulunmaktadır. Hala çok farklı modellerde bir çok rahle çeşidi bulunmaktadır. Rahle fiyatları yüksek meğlalarda olanlarda bulunmaktadır, toptan alışlar için düşük meblalarda olanlarda mevcuttur. Kişi ve kurumlar rahle ihtiyaçları için Rahle fiyatlarını değerlendirip bütçelerine göre rahle modellerinden tercih edebilirler.

Rahle fiyatlarının farklı olmasının en büyük sebebi yapıldıı malzemeden kaynaklanmaktadır. Plastik rahle ile ağaçtan yağılmış rahle arasında fiyat farkı olması tabiki çok normaldir.

Ayrıca ağaç rahlelerde yapılan oymacılık ve ince işçilik gibi süslemelerde Rahle fiyatlarının farklı olmasının baş sebeplerinden birisidir.

Rahle fiyatlarının en uygun olduğu, bir çok çeşit ve modelde rahle çeşidinin bulunduğu www.ihvan.com.tr online alış veriş mağazasından rahle ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.