Kuranda Bebek İsimleri

By | 28 Ocak 2015

kuranda-bebek-isimleri-Anne babanın en büyük telaşlarından biridir bebeğe isim koymak. bebeğe manası güzel isim koymak çocuun anne baba üzerinde bulunan haklarından biridir. Bu yüzden isim koymak çok önemli bir karardır. Yeni doğan bebeğe isim koymak için anne baba çok iyi düşünmeli anlamını bilediği yada anlamı kötü olan isimleri koymamalıdır. Bebeğe koyulacak ismin Kuranda bebek isimlerinden olması şart değildir. Önemli olan manasının güzel olmasıdır. Anne babalar bu konuda yanlış ve yetersiz bilgi sahibi oldukları için bebek ismi ararken Kuranda bebek isimleri şeklinde araştırma içine girmektedirler. Aslında Kuranda bebek isimleri aramak yerine konulmaması gereken yasaklı olan isimlerin neler olduğunu araştırmaları daha doğru bir davranış olurdu.

kuranda-bebek-isimleriMesela Peygamber Efendimiz (sav) doğa ismi taşıyan dağ, tepe, ırmak, nehir, eşya, kaya ve herhangi bir hayvan gibi isimleride kesinlikle yasaklamış ve koymamamız gerektiğini emretmiştir.

Ayrıca SAMED gibi ALLAH’in isimlerini tek basina isim olarak kullanilmasini yasaklamistir. Samed yerine Abdussamed seklinde kullanilabilir yalnizca (Abdulkerim, Abdulkadir, Abdurrahim vs bu şekilde adlandırılmalıdır.
Allahu Tealanin en sevdigi ve Peygamberimizin tavsiye ettigi isimler Peygamberimizin (sav) isimleri diğer peygamberlerin isimleri – Abdullah ve Abdurrahman’da Allahın en sevdiği isimlerdir…

İsimlerle ilgili bilmek istediğiniz herşey ve Kuranda Bebek İsimleri konularının anlatıldığı kitapları www.ihvan.com.tr online alış veriş sitesinde bulabilirsiniz.