Oruçta Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

By | 27 Haziran 2014

 

Oruçta dikkat edilmesi gereken hususlar

Oruçta dikkat edilmesi gereken hususlar vardır.Oruç ibadetini yerine getiren her müslümanın oruçta dikkat edilmesi gereken hususları öğrenmesi gerekmektedir.Oruçta dikkat edilmesi gereken hususlar şöyledir ;

Oruç, bir ibadet olduğundan, sırf Allah’a kulluk olarak yeri­ne getirilmelidir. Onun faydaları gaye haline getirilirse, oruç, ibadet olmaktan çıkar, yani oruçlarımızda mide dolgunluklarını önlemek, kilo vermek gibi gayeler olmamalıdır. Çünkü bu şekilde tutulan oruçlarda Allah rızası düşünülemez.

Bedenî hareketlerin faydasını kastederek kılman veya gaflet ve kalp katılığı ile eda edilen namazları da bu şekilde anla­mak mümkündür. İbadetler, yalnız Allah rızasını kazanmak gayesi ile yerine getirilir. Bu gayenin gerçekleşmesi için, kalbin seviye kazanması, hamlıktan kurtulup kemale eriş­mesi zarurîdir.

Bedenî hareketlerin faydasını kastederek kılman veya gaflet ve kalp katılığı ile eda edilen namazları da bu şekilde anla­mak mümkündür. İbadetler, yalnız Allah rızasını kazanmak gayesi ile yerine getirilir. Bu gayenin gerçekleşmesi için, kalbin seviye kazanması, hamlıktan kurtulup kemale eriş­mesi zaruridir.