Namaz Öğreten Seccade Caiz Mi ?

By | 1 Ağustos 2019

namaz-ogreten-seccade-caiz-miNamaz kılmayı öğretmek için imal edilmiş Namaz öğreten seccade caiz mi diye müslümanların aklında soru işeretleri olabilir. Özellikle namaz öğreten seccadenin tasarlanması bitip üretime geçildikten ve satışa sunulmak için reklamları yayınlanmaya başlandıktan sonra bu yeni islami ürünü gören müslümanlar Namaz öğreten seccade caiz mi diye düşünmeye, bu tarz bir eşyayı kullanmanın dinimizde yeri olup olmadığını merak etmeye başlamışlardır.

Müslüman din kardeşlerimizin akıllarına takılan bu sorulara Namaz öğreten seccade hakkında bilgi vererek ve üretim amacını belirterek açıklama gertirebiliriz.

Namaz öğreten seccade namaz ibadetinin kılınmasını öğretmek amacı ile üretilmiş bir üründür.  Namaz öğreten seccade tasarımı tamamen öğretmek, uygulatmak, göstermek ve bilgilendirmek amacı ile tasarlanmış ve üretilmiştir. Namaz öğreten seccade namazın nasıl kılındığını, namaz sırasında ki duruşlarda okunacak duaları, sureleri ve tekbirleri öğretmeyi, namaz sureleri ve kısa sureleri ezberletmeyi, ezan ve ezan duası ile Yasin suresini öğretmeyi amaçlanarak üretilmiştir. Yani Namaz öğreten seccade ile namaz kılınmaz sadece namaz kılmak öğrenilir. Namaz öğreten seccade ile namaz uygulaması yapılabilir ama namaz kılmak için niyet edilip namaz kılınmaz.

Namaz öğreten seccade caiz mi sorusunun cevabı ise Namaz öğreten seccade ile namaz kılmak öğrenilir ama namaz ibadet amacı ile kılınmazdır.