Namaz Kılan Seccade

By | 1 Ağustos 2019

namaz-kilan-seccadeEn yeni namaz öğretmek için tasarlana seccade modeli namaz kıldıran seccadedir. Gerek ülkemizde gerekse gerekse satışa sunulan ülkelerde namaz kıldıran seccade modellerine bir çok isim takılmıştır. Bu isimlerden bazıları namaz kıldıran seccade, namaz kılmayı öğreten seccade, sesli seccade, elektronik seccade, sesli namazlık ve namaz kılan seccadedir. Bu takılan isimler hepsi doğru gibi görünsede namaz kılan seccade ismi aslında çok doğru bir tabir değildir. Çünkü bu seccade modeli namaz kılmaz, namaz kılmayı öğretir. 

Namaz kılmayı öğreten seccade müslümanlar için tasarlanmış namaz ibadetini kolaylıkla öğretmek için üretilen bir seccade çeşididir. Diğer seccadeler gibi bir seccade bulunan namaz kıldıran seccade içinde ayrıca bu seccadeye takılan bir de elektronik sesli bir cihaz bulunmaktadır.

Sesli cihazı çalıştırıp, kullanma kılavuzunda ki talimatlara uyarak namaz kılmayı öğrenmeye başlayabilirsiniz. Anlaşılacağı gibi bu özel seccade namaz kılan seccade değil namazı dosdoğru öğreten seccade modelidir.

Namaz kıldıran seccade büyükler ve küçükler için ayrı iki ebatta tasarlanmıştır. Büyükler için olan tam bir seccade ölçülerinde üretilirken, çocuklar için olan seccade ise çocukların boylarına göre tasarlanmaktadır. İki seccadeninde sadece namazlık kısmı farklıdır, elektronik cihaz kısmı ise aynıdır.