Müslüman Hanımların Giyiminde Sekiz Özellik Şarttır

By | 15 Ağustos 2014

namaz-kildiran-seccade

 

Yas Tutan HanımlarBirinci Şart: Bütün vücudunu örtmesi, yüz ve ellerin örtülmesi konusunda farklı görüşler bulunmaktadır-:

Yüce Allah şöyle buyurmuştur;

‘Mü’min kadınlara da söyle: Gözlerini bakılması yasak olandan çevirsin­ler; namus ve iffetlerini korusunlar, görünen kısımları müstesna olmak üzere, ziynetlerini teşhir etmesinler. Başörtülerini, yakalarının üzerine (kadar) örtsünler. Kocaları, babaları kocalarının babaları, kendi oğul­ları, kocalarının oğulları, erkek kardeşleri, erkek kardeşlerinin oğullan, kız kardeşlerinin oğulları, kendi kadınlan (Mü’min kadınlar), ellerinin altında bulunan (hizmetçileri), erkeklerden kadına İhtiyacı kalmamış (cinsi güçten düşmüş) hizmetçiler yahut henüz kadınların gizli kadınlık hususiyetlerinin farkında olmayan çocuklardan başkasına ziynetlerini göstermesinler. Gizlemekte oldukları ziynetleri anlaşılsın diye ayaklarını yere vurmasınlar (dikkatleri üzerlerine çekecek tarzda yürümesinler).

Ey Mü’minler! Hep birden Allah’a tövbe ediniz ki, kurtuluşa eresiniz. Ey Peygamber Hanımlarına, kızlarına ve mü’minlerin kadınlarına (bir ihtiyaç için dışarı çıktıkları zaman) Örtülerini üstlerine almalarını söyle. Onların tanınmaması ve incitilmemesi için en elverişli olan budur. Allah, gafur/çok bağışlayan, rahîm/çok esirgeyendir.