Mübarek Gün Ve Gecelerde Oruç Tutmak

By | 3 Şubat 2014

mübarek gün ve gecelerde oruç tutmak

Mübarek gün ve gecelerde oruç tutmanın fazileti hakkında hadisi şerifler vardır.

+ Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) bir hadsi kutside Allahü Teala’nm şöyle buyurduğunu söylemiştir: “İnsa­noğlunun her ameli kendisine aittir; ancak oruç hariç. Oruç Benim içindir ve onun karşılığını Ben vereceğim.”

+ Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) ibadet ehli ile oruç tu­tanın ortak özelliğini şöyle ifade buyurmuştur: “Allahü Teala, ibadet eden genci meleklerine göstererek şöyle buyurur:

– “Ey Benim için şehvetini, isteklerini bırakan, gençliğini Be­nim için harcayan genç! Sen Benim yanımda bir melek gibisin. Ey meleklerim! Şu kuluma bakınız; şehvetini, lezzetini, yemesini ve içmesini Benim için terk etmiştir.”

+ Resulullah {Sallallahü Aleyhi ve Sellem) buyurdu ki: “Her kim nafile bir gün oruç tutsa, ona cennette öyle bir ağaç dikilir ki, meyvesi nardan küçük, elmadan büyük, tadı ise bal gibi olur. Allahü Teala oruçluyu kıyamet günü ondan yedirir.”

“Amellerin en üstünü, en zahmetli olanıdır” sözü gereğince; hele bir de sıcak yaz gününde Allahü Teala’nm rızası için oruç tutmak, kıyamet gününün susuzluğundan kurtulma bakımından en büyük vesiledir.

Mübarek gün ve gecelerde oruç tutmak yukarıda ki hadislerden de anlaşıldığı gibi çok önemlidir.Mübarek gün ve gecelerde oruç tutmak ve orucun sevabını Allah’tan beklemek en faziletli ibadetlerdendir.