Kutlu Doğum Haftasında Yapılacak Etkinlikler

By | 21 Haziran 2019

Kutlu Doğum Haftasında Yapılacak Etkinlikler
Kutlu Doğum Haftasında Yapılacak Etkinlikler

Kutlu doğum haftası, her yıl kutlanan ve yine her yıl 14-20 Nisan arasına denk gelen bir haftadır. Kutlamalar yaklaşık 25 yıldan bu yana devam etmekte olup, bilindiği üzere, Hz. Peygamber’in doğumuna ilişkindir. Tüm bir hafta boyunca düzenlenen çeşitli etkinliklerle, Hz. Peygamber’in doğumu, yaşamı ve davranışları hatırlanır. Bu sayede genç nesle örnek alabilecekleri bir rol modeli gösterilmiş olur. Kutlu doğum haftasında yapılacak etkinlikler sayıca oldukça fazla ve çeşitlidir. Bazı örnekler verecek olursak:

– Okul Panoları : Okullarda duvarlara panolar asılarak, öğrenciler bu pano üzerinde paylaşımda bulunmaları için teşvik edilebilir. Örneğin Hz. Peygamber’in hayatını yazan veya güzel hadisleri kaleme alan öğrencilerin çalışmaları, burada sergilenir.

Kutlu doğum haftasında ne gibi etkinlikler yapılabilir?

– Yarışmalar : Gerek okullarda, gerekse de cemiyetlerde düzenlenebilen yarışmalardır. Örnek olarak kırk hadis ezberleme yarışması, salavat yarışması, ilahi okuma yarışması gösterilebilir.

– İlahiler : Korolar oluşturularak, çeşitli ve özel ilahiler söylenebilir. “Peygamberi görmek için”, “Gül gibi kokarmışsın” ve “Yoluna güller döksem”, tavsiye edilebilecek ilahiler arasındadır.

– Piyesler : Hz. Peygamber döneminin şartlarını ve ilk Müslümanların katlanmak zorunda oldukları eziyetleri simgeleyen piyesler sahnelenebilir.

– Hediyelikler : Kutlu doğum hediyelikleri adıyla bilinen ürünlerin alınıp verilmesi de hoş bir etkinliktir.

Tüm bu etkinliklerde ihtiyaç duyabileceğiniz malzemeler, İhvan web sitesinde mevcuttur.

Bu ürünü İhvan Online Alışveriş Mağazaları en uygun fiyat ve hızlı teslimat seçenekleri ile sizlere sunuyor. Ayrıca toptan alımlarınız için en uygun fiyatlı ürünleride sitemizden güvenle temin edebilirsiniz.

Not: Ürün ile ilgili sormak istediğiniz sorular için canlı destek ve ya 0224 223 76 69 – 0545 223 76 69 – 0850 466 11 66 nolu telefonlardan ve ya [email protected] e-posta adresinden bizlere ulaşabilirsiniz.