Kurutulmuş Meyve ve Kuruyemiş Faydaları Nelerdir ?
Meyveleri kuruturken renklerini korumak, bozulmayı önlemek ve güve-böceklere karşı korumak amacıyla Sodyum Sülfit (E221) kullanılır, bu konuda yapılan araştırmalarda besin yoluyla sodyum sülfit almanın, öğrenme ve hafıza bozukluğuna sebep olduğu, beyin fonksiyonlarına zarar verdiği ve zamanla bu zararın daha da büyük boyutlara çıkmasının kaçınılmaz olduğu tespit edilmiştir.
Kimyasal maddelerle kurutulan meyve ve kuruyemişlerde canlı kurt bulmak mümkün değildir. Çünkü ilaçlanan meyveye hiçbir hayvan, kuş, kurt, böcek ve sinek yemez, hatta mikrop dokunmaz.
Peygamber Efendimiz (s.a.v.) kurtlanan hurmayı ayıklayıp yerdi.