Kuran Satın Al

By | 30 Ocak 2015

kuran-satın-alKuran satın almak isteyen bir müslüman satın alacağı Kuran-ı Kerim’in bazı özelliklerine dikkat etmelidir.

Öncelikli olarak Kuran satın alanlar Diyanet İşleri Müdürlüğünden onaylı Kuran almalıdırlar. Bazı Kuran’lar basılırken harflerde, harekelerde istenmeden basım yanlışlıkları olabiliryor. Diyanet İşeri bu yanlışlıkların olmaması için piyasaya basılan her Kuran-ı Kerim’i denetliyor ve doğru olanlara kendi mührünü basıyor.  Bu yüzden Kuran satın almak isteyen bir müslüman öncelikle Diyanet tarafından mühürlenmiş mi diye bakmalıdır.

kuran-satın-al-Kuran satın alırken yazıldığı hatta da dikkate edilmelidir. Bilgidayar hattıyla yazılan Kuran-ı Kerim’ler en kolay okunan Kuran’lardır. Özellikle Kuran okumaya yeni başlayanlar ve tam olarak okumayı bilmeyenler bilgisayar hatlı Kuran’ları daha rahat okuyabileceklerdir.

Kuran satın alırken renkli ofset baskı ile basılmış olmasıda önemli bir unsurdur. Bu şekilde basılan Kuran’larda özellikle medler, uzatan harfler ve Allah lafızları renkli yazılmışlardır. Bu şekilde diğer harflerden ayrılırlar. Özellikle tecvid kurallarını tam bilmeyenlerle karıştıranlar için en iyi baskı uran bunlardır.

Kuran satın almak isteyenler için Arapça metin Kuran, Mealli Kuran ve Kelime mealli Kuran gibi bir çok çeşitte Kuran basımları vardır. Kişiler kendi tercihleri doğrultusunda istedikleri Kuran satın alırlar.

Kuran satın almak için online alış verişin güvenilir adresi www.ihvan.com.tr mağazasını tercih edebilirsiniz. İhvan.com.tr sitesinden çok çeşitli uygun fiyatlı kolay ödemeli Kuran satın alabilirsiniz.