Kuran Kerim

By | 1 Ağustos 2019

kuran-kerimMüslümanların ve İslamiyetin kutsal kitabıdır Kuran Kerim. Zebur, Tevrat, İncil ve Kuran-ı Kerim dört büyük kutsal kitaptır. Bu kitaplardan Kuran Kerim hariç diğer üçü tahrif edilmiş ve değiştirilmiştir. Bu yüzden Kuran Kerim hariç diğer kitapların hepsi geçersizdir. Zaten son inen kutsal kitap Kuran Kerim indirildikten sonra diğer üç kitabın geçerliliği ortadan kalkmıştır.

Kuran-ı Kerim Hz. Muhammed Mustafa (sav)’ ya 610 yılında indirilmeye başlanmış ve tamamlanması 632 yılına kadar sürmüştür. Kuran Kerim 6666 Ayet, 114 Sure ve 30 cüzden oluşmaktadır. Kuran Kerim içinde ki bu Ayet ve Surelerle bir çok ibadet yapılır. Namaz kılarken Kuran Kerim içinden sure ve ayetler okunur, dua ederken ve zikir çekerken de Kuran Kerim içinden bir çok Ayet ve Sureler okunarak Allah’u Teala’ya istek ve şükürler de bulunulur.

Kuran Kerim’e ayrıca mushaf, furkan kutsal kitap gibi isimler de denilmektedir. Kuran Kerim günümüzde bir çok yeni basımlarla yayınlanmaktadır. Bu yeni basım Kuran Kerim’lerden bazıları şöyledir; 30 cüz Kuran Kerim, Kalem Kuran Kerim, rahle boy, küçük boy, cep boy, hafız boy, cami boy Kuran Kerim, Tecvidli Kuran Kerim, mealli Kuran Kerim, kelime mealli Kuran Kerim, özel tasarım kaplı Kuran Kerim, ciltli Kuran Kerim, özel isim baskılı Kuran Kerim, kutulu Kuran Kerim, Türkçe-Latince Kuran Kerim ve diğer dillere çevrilmiş Kuran Kerim çeştleri bulunmaktadır.

Kuran Kerim her bütçeye uygun fiyatlarla ister toptan ister perakende satışa sunulmuştur.