Kuran Kelime Meali

By | 1 Mart 2015

Kuran-ı Kerim’ler mealli ve mealsiz metin olarak iki grupta basılarak çoğaltılmaktadır. Mealli Kuran-ı Kerim’leri de yine metin halinde mealli Kuran ve Kuran kelime meali olarak ikisınıfa ayırabiliriz.kuran-kelime-meali

Metin halinde mealli Kuran-ı Kerim’lerin sayfalarında Arapça metnin yanında  Türkçe meal metinleri de bulunmaktadır. Yani bir sayfada hem Türkçe hem de Arapça metin yan yana bulunur.

Kuran kelime meali şeklinde basılmış halinde ise bir sıra Arapça bir sıra bir sırada Türkçe meal yazılmış şeklinde basılır. arapça yazılmış sırada ki Arapça kelimelerin altına aynı kelimenin Türkçe karşılığı olan meali denk gelir. böylece kelime kelime Kuran meali hazırlanmış olur.

Kuran kelime meali özenle hazırlanmış bir çalışmanın ürünü olarak basılmıştır. Meal yazılan kelime ile Arapça’sı olan kelime aynı renkle renklendirilerek yzılır ki bu da kelimelerin meallerinin daha çabuk bulunmasına ve karıştırılmasına yardımcı olur.

Kuran kelime meali ile basılmış Kuran-ı Kerim’ler Kuran’ın daha net kuran-kelime-meali-anlaşılmasına sebep olmaktadır. Ayrıca Arapça dilini öğrenenler için Kuran kelime meali Arapça kelimeleri daha kolay ve çabuk öğrenmeleri için çok önemli bir kaynaktır.

Kuran kelime meali çeşitli yayın evlerinde ve önemli hocalar tarafından hazırlanmış bir çok çeşidi bulunmaktadır. Kuran kelime meali çeşitlerini uygun fiyata www.ihvan.com.tr online alış veriş mağazasından temin edebilirsiniz.