Kolay Okunan Kuranı Kerim

By | 1 Ağustos 2019

kolay-okunan-kurani-kerimKuranı Kerim okumak çok önemli ibadetlerdendir. Bu yüzden erkek yada bayan her müslüman Kuran-ı Kerim öğrenmelidirler. Günümüzde ülkemizde Latin harflerinden oluşmuş Alfabe kullanmaktayız. Bu yüzden kendi alfabemiz ile Kuran-ı Kerim’i okuyamayız. Kuran-ı Kerim’i okumak için Arapça alfabesini öğrenmeliyiz. Türkçe ile Arapça bir birinden çok farklı alfabeler olduğu için bizler için Arapçayı öğrenip kuran-ı Kerim’i okumak çok zor görünsede aslında bir kaç hafta gibi bir kurs döneminden sonra Arapça çözülerek Kuran-ı Kerim okunmaya başlanmaktadır. Bu Allah-u teala’nın hiç şüphesiz Kuran-ı Kerim okumaları için kullarına verdiği hikmetlerden birirdir. Anlaşılacağı gibi biz kullar için önemli olan Kuran öğrenmeye niyet etmek ve elimizden geleni yapıp gerisini tevekkül ile Allah’u Teala’ya (cc) bırakmaktır.

Günümüz gelişen teknolojiside Kuran öğrenmek isteyenlere yardım etmektedir. Kolay okunan Kuranı Kerim basımları sayesinde Kuran okumaya başlayanlar daha çabuk Kuran öğrenerek okumaktadırlar. Eski basım Kuran-ı Kerim’leri okumak çok daha zordu. Onların harfleri ve harekeleri daha iç içe olduğu için Arapçayı çözmek daha zordu ama günümüzde ki Kolay okunan Kuranı Kerim‘ler de Arapça harfler daha ayrık yazılılar, harekeler daha belirginler ve tecvidler renklendirildiği için daha çabuk bulunmaktadır.

Kolay okunan Kuranı Kerim ayrıca yeni Kuran okuyanlara, geliştirenlere ve çocuklara özel basımlarıyla her kesime hitap etmektedir.