Kayıbı Bulabilmek İçin Okunacak Dua

By | 18 Kasım 2014

kayibi-bulabilmek-icin-okunacak-duaHemen hemen hepimizin kayıpları olmuştur. Her ne kadar madden kayıplarımız olmasada hepimizin manevi kayıpları olduğu kesindir. Örneğin kaybettiğimiz boş zamanlar, yapılması gerekirken yapmayıp sevabını kaybettiğimiz taatler ve ibadetler. Her geçen gün elimizden akıp giden o değerli âlimlerimiz, okumadığımız kıymetini bilmediğimiz ve böylece kaybolmaya yüz tutan kitaplarımız, ilim hâzinelerimiz. Maalesef biz buraya sizin sadece maddi kayıplarınıza faydalı olacak dualar yazacağız. Bu duanın sizin manevi kayıplarınıza bir faydası olmaz. Ama yol yakınken kazanmak isteyenler hemen bir tevbe istiğfar ile kaybettiklerini tekrar kazanmak için çaba sarfedebilirler. Umulur ki Allah kulunun çabasına bakarak ona bu kayıplarını en az hasarla geri verecektir. En az hasarla diyorum çünkü kaybettiğimiz o büyük âlimlerimiz bir daha geri gelmezler. İnşaallah Allahü Teala Hz. böyle çaba sarfeden kullarının karşısına yine çok değerli ilim hâzinesi mesabesinde olan âlimler çıkarır. Allah hakiki âlimlerimizin sayısını çoğaltsın ve bizlerede kıymetlerini bilmeyi nasip etsin
Tekrar mevzumuza dönecek olursak maddi kayba uğrayan ve bir türlü yitiğini eline geçiremeyenler hemen üzülmesin. Öyle hemen neredeyse kaybettiği kadar paralar harcamasınlar bir takım insanlara. Bu yazmış olduğumuz işlemleri uygularlarsa Allah’ın izni ile en kısa zamanda kayıplarına kavuşurlar. Yinede herşeyin en hayırlısını Allah bilir. Allah hakkımızda hayırlı olanı nasip etsin.

1- Kayıbın bulunması niyeti ile 5000 defa bu dua okunursa dileği yerine gelir.

Ya Halika men fissemavati ve men fil ardı ve küllün ileyhi meadühüm.

2- Kayıbı ararken Ya Rakıybü ismi şerifini zikretmek kısa zamanda bulmaya vesiledir.

3- Kayıbı olan kişi bir kağıdın dört tarafına Ya Şehidü ismi şerifini yazıp, seher vakti eline bu kağıdı
alıp yitiğini bulmak için dua ederse çabucak kayıbına kavuşur.

4- Kayıbım bulmak veya evden giden bir kişiyi bulmak niyeti ile 114 defa Ya Camiu çekilerek aranırsa Allah’ın izni ile bulunur.

5- Kayıp aranırken bu dua okunursa mutlaka bulunur.

‘Rabbena inneke camiun nasi li yevmin la raybe fihi. ’