Kandillerde Okunacak Dua

By | 3 Mart 2014

insanın acizliği

Faziletli günlerden biride Kandillerdir. Kandillerde okunacak dualar çok fazletlidir. Kandillerde okunacak duaların kabul olma olasılığı diğer zamanlara göre daha yüksektir. Halis bir niyetle okuyacağınız Kandillerde okunacak duaya şu şekilde güzel bir dua ile örnek verebiliriz;

Nimetlerine denk düşecek ve artırdığın nimetleri karşılaya­cak derecede bir hamd ancak Sana mahsustur. Bildiğimiz bilmediğimiz Seni övecek ne varsa ve her halükarda bun­ların tamamıyla Sana hamd ediyoruz.

Allah’ım! Gönlümü Sana bağlayacak, darmadağın halimi bir araya toplayacak, dağınık ve parçalanmış işlerimi bir-bi- rine yaklaştıracak kötü gelenek ve fitnelerden beni koruya­cak, dilimi ıslah edecek, batınımı koruyacak, zahirimi yük­seltecek, rızana ulaştıracak ve her kötülükten beni koruya­cak olan rahmetini Senin fazlından isterim.

Allah’ım! Kazalarda sabır ve kurtuluşu, şehitlik mertebesi­ni, iyiler yaşayışını, düşmanlara galip gelmeyi ve Peygam­berlere arkadaş olmayı Senin fazlından isterim.

Allah’ım! Her ne kadar hayırlısını bilemezsem ve amelim o kusurlu ise de, bütün dileklerimi Sana arz eder, Senden yar­dım dilerim. Yalnız Senin rahmetine muhtacım. Ey gönüllere şifa verip bütün dertlere derman olan Allah’ım! Büyük kudretinle birbirine yaklaşmış iki deniz suyunu diğerine  karıştırmadığın gibi, cehennem azabından helak oldum diye feryat etmekten ve kabrin fitnesinden beni koru.

Allah’ım! İstemesinde veya hak etmesinde kusur ettiğim ve kullarından herhangi birine vaat ettiğin veya vereceğin her türlü iyilikleri candan arzular ve onları Senin fazlından isterim. Allah’ım! Ben dilimin döndüğü kadar dua ediyorum, kabu­lü Sen’dendir. Sen kabul eyle. Ben elimden geleni yapıyorum, itimadım Sanadır. Biz Allah içiniz ve O’na yönelece­ğiz. Kuvvet ve kudret ancak azamet sahibi olan Allah’ındır. Kıyamet gününde emniyeti, ebedi günde de ahdini yerine getirip rükû ve sücud eden iyiler ile beraber cenneti isterim.Kerem ve ihsanına nihayet olmayan, dostluk edenlere son­suz sevgisi olan ve dileğini dilediği gibi yapan Sensin. Allah’ım! Kalbimi, kabrimi, gözümü, bütün bedenimi nurun ile nurlandır ve nurumu arttır.

Allah’ım! Bizim için bağışlamadığın bir günah, açıp sevin­ce çevirmediğin bir üzüntü, ödemediğim bir borç bırakma. Gerek dünya, gerek ahirete ait Senin hoşnut olduğun bütün ihtiyacımızı karşıla, ey merhamet edenlerin en merhametli­si, rahmetinle duamızı kabul eyle Allah’ım!

Salât ve Selam Muhammed {Sallallahü Aleyhi ve Sellem)e ve bütün Peygamberlere, hamd Alemlerin Rabbi olan Allah’adır.

Kandillerde Okunacak Dua gibi pek çok faziletli ve şifalı dualar bir arada toplandı ve kitap haline getirildi. faziletli ve şifalı dualar kitabı nı satın almak için tıklayın ve online sipariş verin.