Kabir Nur Namazı Nedir?

By | 6 Nisan 2015

kabir-nur-namazi-nedir   Kabir namazı yatmazdan önce yeni bir abdest alınarak kılınan iki rekatlı bir namazdır. Tahiyyatta oturulduğu gibi oturarak kılınır. Niyet edip tekbir alındıktan sonra Sübhaneke okunur, Euzü Besmele çekilerek Fatiha suresi ve Zilzal suresi okunur. Rükûda eller dizlere konularak bir miktar eğilinir, secdede ise normal namazlardaki gibi secdeye gidilir. İkinci rekatta ise Besmele’den sonra Fatiha suresi ve Tekasür suresi okunur. İlk rekattaki gibi rüku ve secdeler yapılarak tahiyyata oturulur. Ettahiyyatü, Allahümme Salli, Allahümme Barik, Rabbena Atina ve Rabbenağfirli duaları okunarak selam verilerek namaz tamamlanır.

Hazreti Ebu Umame, Hazreti Enes ve diğer sahabelerden (Radıyallâhü Anhüm) rivayet edildiğine göre “Efendimiz (Sallallâhü Aleyhi ve Sellem) yatağa girmek istediğinde yatağına oturur, uyumadan önce öylece iki rekat kılardı. Birinci rekatta Zilzal, ikinci rekatta ise Tekasür surelerini okurdu.”

Hazreti Ümmü Seleme (Radıyallâhü Anha)’dan rivayete göre “Efendimiz (Sallallâhü Aleyhi ve Sellem) vitirden sonra oturduğu yerde kısa iki rekat (namaz) kılardı.”

(Bu namazın ismi Peygamber Efendimiz (Sallallâhü Aleyhi ve Sellem) tarafından konulmamıştır. Kabir Nur Namazı ismi daha sonradan bu namaza devam eden insanlar tarafından konulmuştur. Bu namaza Kabir Nur Namazı denilmesi örfidir.)