Kaba ve Kırıcı Konuşmak

By | 14 Temmuz 2014

kuran

 

yalan-söylemekMuaz’ın naklettiği bir hadise göre Resûlullah “Bütün işin özünü sana haber vereyim mi? Bunu tut” dedi ve diline işaret etti. Ben “Ya Resûlallah! Bizler ko­nuştuğumuz şeylerden hesaba çekilecek miyiz?” dedim. Resûlullah “İnsanları yüz üstü cehenneme atan dilleriyle kazandıklarından başka nedir ki?” buyurdu.

Açıklama:

Bazı eşler kocaları ile konuşurken uygun ve güzel kelimeler kullanmayıp kaba hatta bazen kocalarının duygularını hiç umursamadan tamamen kırıcı cümleler kullanabiliyorlar.

Asla böyle bir şey yapmayın. O, kaynağı siz olan şefkate oldukça muhtaçtır.. Onun, hayatta karşılaştığı sıkıntı bulutlarını dağıtacak, senin parlak bir tebessü­müne ihtiyacı vardır.

O, karşısında kendi derdi ile dertlenen, onu önemseyen ve onun mutluluk kaynağı olan insanı görmek istiyor.

Eve bir takım eşya alması ya da kendisine bir elbise alması münasebetiyle, kadının tatlı bir tebessümle kocasına karşı minnettar olup şükranda bulunması, onu son derece mutlu edecektir. Senin için güzel bir hava oluşturup, sevgi, şefkat ve anlayış görebilmen için, biraz yağcılık payı olsa bile, ona karşı güzel kelimeler söylemen bu konuda oldukça faydalı olacaktır.