İstihare Duâsı

By | 16 Eylül 2014

istihareDuâsiİstihare Duâsı

Arapça Okunuşu : “Allâhümme inni estehiruke biilmike ve estakdiruke bikudretike ve es’elüke min fadlikel azim. Feinneke takdiru ve lâ akdiru ve tâlemü ve lâ a’Iemü ve ente allâmül guyûb. Allâhümme in künte talemü enne hâzel emre hayrun li fi dini ve meaşi ve akıbeti emri ve âcili emri ve e’cilihi fakdirhü li ve yessirhü li sümme barik li fihi. Ve in künte ta’lemü enne hâzel emre şerrun li fi dini ve meâşi ve akıbeti emri ve acili emri ve e’clihi fasrifhü anni vasrifni anha vakdir liyel hayra hay sü kane sümme erdini bihi.”

Türkçe Anlamı: “Allah’ım! Sen bildiğin için senden hakkımda hayırlısını bana bildirmeni, kudretinle bana güç vermeni ve hayrın açıklanmasını senin büyük fadlu kereminden isterim. Çünkü senin her şeye kudretin yeter, benim ise yetmez. Sen her şeyi bilirsin, halbuki ben bilemem. Sen bütün gizli şeyleri en iyi bilensin.

Allah ’ım! Sen bilirsin, eğer bu iş (hangi iş için istihare yapılmışsa burada belirtilir.) benim dinim, yaşayışım, işimin sonucu, dünya ve âhiretim için hayırlı ise, bunu bana takdir eyle, onu bana kolaylaştır ve bu işi bana mübarek eyle.

Eğer bu iş; benim dinim, yaşayışım, işimin sonucu, dünyam ve âhiretim için kötü ise bunu benden uzaklaştır, beni de ondan uzaklaştır. Hayır nerede ise onu bana takdir et ve onunla beni hoşnut eyle. ”

Yapılacak herhangi bir işin hayırlı olup olmadığını anlamak için istihare yapılır.

İstihare namazı iki rekattır. Namaz bittikten sonra istihare duası okunur.

Abdestli olarak kıbleye karşı yatılır. Rüyada beyaz veya yeşil görülürse hayırlıdır. Siyah veya kırmızı görülürse o işin iyi gelmeyeceğine işaret olarak şerdir. İstihare icabında üç veya yedi kere tekrarlanabilir.

İstihareye samimi kişilere yaptırmak gerekir.