İstiğna (Zenginleme) Namazı

By | 8 Nisan 2015

istigna-zenginleme-namazi    Fakirlik ve borçlarından dolayı sıkıntıya düşen kişi Perşembe günü dört rekat namaz kılar. Fakirliği sebebiyle Peygamber Efendimiz’e (Sallallâhü Aleyhi ve Sellem) dert yanan bir kişiye Peygamber Efendimiz (Sallallâhü Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurmuşlardır:
“Ey Arabî! O halde her Perşembe günü iki namaz arasında dört rekat namaz kıl. Birinci rekatta bir FATİHA SURESİ ile on kere KADİR SURESİ, on beş kere de İHLAS SURESİ’ni oku. İkinci rekatta da bir FATİHA SURESİ ile on kere ZİLZAL SURESİ, yirmi beş kere de İHLAS SURESİ’ni oku. Tahiyyattan sonra şu duayı oku:

(Elhamdü lillâhillezî halekal halka ve lem yehlukhüm lihasbi menfaatin lâ yezîdu fî milkihi tâatül mutîîne velâ yenkusu ma’siyetül müznibîne velhamdü lillâhi hamden yüsemmû ve yestaa’ ve ya’tedilu velhamdü lillâhi velâ ilâhe illallâhü vallâhü ekber. Velhamdü lillâhi adede halkıhî ve müntehâ ilmihî vemâ fî ilmihî.)

Üçüncü rekatta bir FATİHA SURESİ, üç kere ADİYAT SURESİ, on kere KARİA SURESİ, on kere de FELAK ve NAS SURELERİ’ni oku. Dördüncü rekatta bir FATİHA SURESİ, üç kere KARİA SURESİ, on kere KUREYŞ SURESİ, on kere de KAFİRUN SURESİ’ni oku. Selam verdikten sonra kimseye bir şey söylemeden şu duayı oku:

(Sübhâne rabbike rabbil izzeti ammâ yesifûn. Ve selâmün alel mürselîn. Velhamdü lillâhi rabbil âlemîn.) On kere de şu duayı oku:
(Felilllâhil hamdü rabbis semâvâti velardi ve hüvel azîzül hakîm. Lâ ilahe illallâhül halîmül kerîmü ve sübhânallâhi rabbil arşil azîm. Velhamdü lillâhi rabbil âlemîn. Ve sallallâhü alâ seyyidinâ Muhammedin ve âlihit tâhirîn.)”