İstiğfar Etmenin Önemi

By | 6 Haziran 2014

hac-umre-seti

istiğfar etmenin önemiİstiğfar etmenin önemini anlatan Ayet: “Rahibinizden bağışlanma dileyin. Doğrusu O, çok bağışlayandır.” (Nuh; 10)

İstiğfar etmenin önemini anlatan Hadis: “Kim yatağına girince üç defa; ’estağfirullâhe’l-Azîm ellezî lâ İlâhe İllâ hüve’l Hayyu’l-Kayyûm (Kendisinden başka hiçbir ilâh olmayan, diri ve her an yaratıklarını gözetip duran yüce Allah’tan bağışlanmamı dilerim)” derse, Allah günahlarını deniz suyunun damlaları kadar çok olsa da bağışlar.” (Tirmizî, Deavât, 17)

İstiğfar etmenin önemini anlatan Hikâye:

“Sen Pazarda Günah İşle…”

Cüneyd-i Bağdadî Hazretlerinin müridlerinden Ebû Amr şöyle anlatıyor: “Bir gün pazarda gezerken bir güzel kadın görüp tekrar tekrar baktım. Sonra hata ettiğimi anlayıp istiğfar ettim. Akşama eve geldiğimde evde bir kadın vardı. Bana:
“Efendi bugün yüzünüzü kararmış görüyorum, acaba nedendir?” dedi. Ben tenha bir yerde aynayı alıp baktım ki, hakikaten yüzüm simsiyah olmuştu. Neden olduğunu düşünürken aklıma o kadına baktığım geldi. Bir mağaraya çekilip kırk gün gözyaşı döktüm, günahımın affı için Allah’a yalvardım. Kırk gün sonra hatırıma gidip Şeyh Cüneyd-i Bağdadî Hazretleri’ni ziyaret etmek geldi. Bağdat’a şeyhin yanına gittim. Şeyhin hücresine varıp kapıyı çaldığımda, bana şöyle dedi: “Gir ya ebâ Amr, sen pazarda günah işle, biz Bağdat’da istiğfar edelim öyle mi?!”