Hilye-i Şerif ve Faziletleri

By | 15 Eylül 2014

HilyeiŞerif

HÎLYE-İ ŞERİF

“Peygamberimizin boyu ne çok kısa, ne de çok uzundu, orta boyluydu. Ne kıvırcık kısa ne düz uzun saçlıydı;  saçı, kıvırcıkla düz arasında idi. Yuvarlak yüzlü, duru beyaz tenli, iri ve siyah gözlü, uzun kirpikliydi. İri kemikli ve geniş omuzluydu. Göğsü, ortadan kamına kadar kılsızdı. İki avucu ve tabanları dolgundu. Yürüdüğü zaman, sanki yokuş aşağı iner gibi rahatlıkla ilerlerdi. Sağma ve soluna baktığında bütün vücuduyla dönerdi. İki omuzu arasında “nübüvvet mührü” vardı. Bu onun son peygamber olu­şunun nişanesi idi. O, insanların en cömert gönüllüsü, en doğru sözlüsü, on yumuşak huylusu, en arkadaş canlısıydı. Kendilerini ansızın görenler, heybeti karşısında sarsılırlar, fakat üstün vasıflarını bilerek sohbetinde bulunanlar ise, O’nu her şeyden çok severlerdi.”

HİLYE-İ ŞERİF VE FAZİLETLERİ

Peygamber Efendimiz (s.a.v.) dünyadan ahirete göç edecekleri zaman ashab-ı kiram ‘’Ya Resulallah ’Senden sonraya kalıp da cemalini göremez­sek halimiz nice olur?” diye ağlaştılar. Sonra kızı Hz. Fatıma boynuna sarı­lıp ‘’Ey Babacığım! Senin cemalini cemalini göremeyeceğiz halimiz nice olur”diye ağladı.O zaman Resulullah Efendimiz şu sözleri söyledi: ”Ey kızım Fatıma, ashablarım geliniz. Size vücudumun cevmini yazdırayım. Beni görmek istediğiniz vakit okuyup yüzünüze sürün, hemen beni görmüş gibi olursunuz. Ben dahi sizden razı olurum.

Her kim ümmetimden olup da beni görmek istediği vakit okuyup yüzüne sürerse cehennem ona haram olur.

Her kim onları yükseğe kaldırıp bakarsa ve bana muhabbetle bağlanırsa Allahu Teala ona cehennemi haram kılar, o kişi kabir azabından emin olur.

Mahşer günü çıplak olarak haşre girmez, sırat köprüsünü yıldırım gibi geçer ve benimle birlikte cennete girer. O kişi yönetici ise muradına erer.

Allahu Teala ona düşmanlarına karşı yardım eder. Butün şeytanların şer- -nden korur. Her korkusundan emin olur.Her kim bunları yanında taşırsa Allahu Teala Adn cennetlerini ona konak yapar.

Ulemanın beyanına göre içinde Peygamber Efendimiz (s.a.v.) in cemal-i şerifi bulunan eve felaket uğramaz, şeytan ve fakirlik girmez, ateşte yan­maz.

Üzerinde taşıyan kişi her türlü müsibetten korunur.

Ömür ve devleti uzun olur. Ahiret belalarından emin olur. Her ne niyetle kırk gün okursa muradı hasıl olur.

Ölümden sonra kefenine koyulduğu an kabir azabı görmez. Yetmiş melek ona dua ve istiğfar eder.