Hayrat Vakfı

By | 23 Aralık 2014

hayrat-vakfıHayrat neşriyat grubununda bağlı olduğu kendini İslama ve Kuran’a hizmete adamış bir vakıftır. Hayrat Vakfı Türkiye’nin en köklü vakıflarından önde gelenlerden biridir. Hayrat Vakfının kuruluş tarihi 1974 yılına rastlamaktadır. Hayrat Vakfının temellerini atan yani kuruluşuna vesile olan kişi ise Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin vekili olan Ahmet Hüsrev Altınbaşaktır.

Hayrat Vakfı manevi değerlerimize sahip çıkarak bu değerleri ileri ki nesillere aktarmayı kendine misyon edinmiş bir sivil toplum kuruluşudur.

hayrat-vakfı-Hayrat Vakfı bu bazda bir çok önemli projeye katkıda bulunmuştur. En son projesi ise miil değerlerimizden olan Osmanlı dilinin öğrenimine Milli Eğitim Bakanlığı iş birliği ile yardımcı olmasıdır. Ayrıca bunun dışında Hayrat Vakfı bünyesinde Kuran’ı Kerim okuma kurslarıda açılmıştır.

Hayrat Vakfı, asıl faaliyet alanı olan ‘İman ve Kur’ân hizmeti’ eksenli eğitim çalışmalarının yanı sıra, sosyal dayanışma ve birlik şuuru çerçevesinde, Türkiye genelinde bir sivil toplum çatı kuruluşu olan ‘Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı’nın kurucularından olup, halen bu vakfın Mütevelli Heyeti, Yönetim ve İcra Kurulları üyesidir.

Hayrat vakfı bünyesinde bulunan Hayrat Neşriyat Kuran ve dini eserlerini ihvan.com.tr online alış veriş sitesinden kapıda ödeme  ve taksitli ödeme seçenekleri ile kolaylıkla sipariş verebilirsiniz.