HASTALARIN SORUNLARI VE BU SORUNLARA YAKLAŞIM ŞEKLİMİZ

By | 4 Ağustos 2014

pardesu

 

hastalik2Allah’u Teala şöyle buyuruyor:

“Ey insanlar, eğer öldükten sonra dirileceğinizden kuşkunuz varsa, bili­niz ki, gücümüzü kanıtlamak için sizi önce topraktan, sonra spermadan, sonra embriyodan, sonra yapısı belli-belirsiz bir çiğnemlik et parçasın­dan yarattık. Size belirtmek için dilediğimizi belli bir sürenin sonuna kadar rahimlerde tutarız. Sonra da sizleri çocuk olarak meydana çıka­rırız. Böylece yetişip ergenlik çağına gelirsiniz. Kiminizin erken yaşta canı alınır ve kiminiz de ömrünün en kötü dönemine kadar yaşatılır ki, bilirken bir şey bilmez olur. ”

Açıklama:

Ömrün en fena dönemine giren insanoğlu kalmış olduğu evdekiler için tam bir imtihan vesilesi olur… Evdeki yaşlılarla ilgilenmenin ne kadar sevap olduğunu bilen evlatlar bu ecre evdeki yaşlılar ölünceye kadar talip olurlar… Onların bu hayır yarışı evdeki yaşlıyı oldukça mutlu ve huzurlu olmasına katkıda bulunur…

Bazı insanlar evdeki yaşlıların sebep olduğu bu imtihanı kaybederler. Bu bölümde evdeki yaşlımızın bunama dönemi belirtilerini ve onlara yaklaşım şe­killerini göreceğiz.