Hacca Gidene Verilecek Hediyeler

By | 1 Ağustos 2019

Her müslümanın en büyük hayallerinden biridir hacca gitmek. Hacc yüce dinimizin beş şartından birisi olması yanında müslümanlar için Kabeyi görmek, Peygamber Efendimizin (sav) kabri şeriflerini ziyaret etmek, O’nun yaşadığı yerleri görmek bulunmak çok önemli durumlardır. Maddi imkanı olan müslümanlar vakit kaybetmeden hacca giderler, maddi imkanı olmayanlarda gelirlerinden ellerinden geldiğince arttırarak para biriktirirler ve Allah’a bu mübarek yerlere gitmek için dua ederler.

Toplum olarak hem yardımseverliliğimiz ile hem de alçak gönüllülüğümüz ile tanınırız. Hacca giden müslümanlara din kardeşleri bu iki vasfı kullanarak hediyeler verirler. Şöyle ki hem Hacca gidene verilecek hediyeler hacı adayının ihtiyaçlarını karşılayacak türden hediyelerdirhem de onun gönlünü kırmadan belli etmeden yardım edilecek tarzda hediyelerdir. Maddi olarak büyük bir miktar gereken hac ziyareti için hacı adayların yakınları özellikle Hacca gidene verilecek hediyeleri seçerken bu maddi sıkıntının biraz olsun rahatlamasına yardımcı olacak hediyeler seçerler.

Hacca gidene verilecek hediyeler arasında en çok hacda hacı adayının giyeceği kıyafetler yer alır. Bayansa hacı adayı, hac kıyafeti yada ferace tarzı giysiler, örtüler, şallar, boneler en çok hediye edilen eşyalar arasında gelir Eğer erkek ise hacı adayı başta ihram, afgan takımı, yarım şalvar tarzı pantolonlar, şile bezi gölekler hediyelik olarak seçilmektedir. Ayrıca hem bayan hem de bay için Hacca gidene verilecek hediyeler arasında  hac ayakkabıları, terlikleri tavaf patikleri, iç çamaşırları, para keseleri, havlular, kokusuz şampuanlarda, sabunlarda sayılabilmektedir.