Ezan Okuyan Saat Programı

By | 13 Kasım 2014

ezan-okuyan-saat-programı-

Ezan okuyan saat programı nedir ve nasıl kullanılır ?

Diyanet işlerinin verilerine göre tüm ülke ve şehirler için namaz vakitlerini gösteren, isteğe bağlı olarak namaz vaktinde ezan ve ezan duasını okuyan, tamamen açık kaynak güzel bir cep telefonu programdır. Sadece programla uyumlu olan akıllı cep telefonlarında Ezan okuyan saat programı kullanılabilmektedir. Ezan okuyan saat programını kullanmak için internet üzerinden istediğiniz herhangi bir Ezan okuyan saat programı cep telefonuna indirmeniz yeterlidir. Ezan okuyan saat programı cep telefonunuza yüklendikten sonra yapılandırılması otomatik olarak yapılıp hemen program kullanılmaya başlanmaktadır.

ezan-okuyan-saat-programıEzan okuyan saat programı ezan vaktinde ezan okumanın dışında ayrıca her güne özel günün önemini ve günün hadisini bildiren özelliğide vardır.

Ezan okuyan saat programının diğer bir özelliği ise alarm ya da kişiselleştirilebilir ezan seçenekleridir. Ezan okuyan saat programı bünyesinde bulundurduğu ezan çeşitlerinden kişisel isteğinize göre istediğinizi seçebilirsiniz. Örneğin Mekke ezanı, Medine ezanı, Kabe ezanı gibi… Ayrıca istediğiniz saate kurarak ezan seslerini alarm sesi olarakta kullanabilirsiniz. Yada namaz vakti girmeden belli bir süre önce uyarıcı olarak kullanabilirsiniz.

Ezan okuyan saat programının içeriğinde bulunan Kıbleye ayarlı pusula sayesinde nerede olursanız olun konumunuz hemen Ezan okuyan saat programı sayesinde belirlenir ve cep telefonunuzun ekranında Kıblenin yönü gösterilir.

Namaz ibadetimizi yerine getirebilmek için tasarlanmış olan Ezan okuyan saat programı ücretsiz olarak internetten indirilerek kullanılabilmektedir.