Ezan Okuyan Namaz Vakitleri

By | 3 Kasım 2014

Yeni sistem dijital olarak üretilen ezan okuyan namaz vakitlerini bildiren saat çok rağbet görüp tercih edilen islami dijital ürünlerin başında gelmektedir. Teknolojinin gelişmesi ile ibadetleri kolaylaştıran bazı islami icatlarda yapılmış ve geliştirilmiştir. Ezan okuyan namaz vakitlerini hatırlatan saatte bunlardan biridir.

ezan-okuyan-namaz-vakitleri

Ezan okuyan namaz vakitlerini bildiren saatin genel özelliklerini şöyle açıklayabiliriz; ezan okuyan namaz vakitlerini bildiren saatin en önemli özelliği her namaz vakti girdiğinde aynı camilerdde ki gibi ezan okumasıdır. Ayrıca ezan bittikten sonra her ezandan sonra otomatik olarak ezan duasını okumaktadır. Dinlemek istediğiniz ezan makamını hafızasında bulunan makamlardan birini belirleyerek seçebilirsiniz. Ayrıca bu ezan makamları ünlü imamlar tarafından okunmuşturlar, Kabe imamından ezan gibi…Ezan okuyan namaz vakitlerini hatırlatan saatin çalışması iki şekildedir. Pil ile ve elektrik prizine bağlı olarak çalışır. Eğer evde kullanıyorsanız prize takarak çalıştırabilirsiniz. Tatile yada piknik gibi alanlara gidiyorsanız ve namaz vakitlerini anlamada yardımcı olsun diye yanınıza ezan okuyan saati aldıysanız dışarda da pil ile çalıştırabilirsiniz. Kullanımda gerekli olan her türlü kolaylık Ezan okuyan namaz vakitlerini hatırlatan saatte mevcuttur.

ezan-okuyan-namaz-vakitleri-

İçinde kullanım kılavuzuda mevcut olan Ezan okuyan namaz vakitlerini bildiren saati kullanmaya başlamadan önce yapmanız gereken tek şey bulunduğunuz ülkenin ve şehrin konumunu girmektir. Diyanet İşleri Müdürlüğü’nün saatleri baz alınarak ayarlanan ezan, namaz vakitlerinde bundan sonra otomatik olarak okumaya başlayacaktır.